Bomvolle vruchtentulband

recept vruchtentulband

Bomvolle vruchtentulband

recept vruchtentulband

Tijd voor een receptje uit de oude doos! Dit recept heeft a long time ago op mijn oude blog gestaan maar aangezien ik zin had om te bloggen maar geen tijd had om te bakken en dit recept voor een bomvolle vruchtentulband gewoon vet lekker is vond ik dat ie ook echt een plekje op schepjesuiker moest krijgen!

recept vruchtentulband

recept vruchtentulband

De cake smaakt heerlijk herfstig door al het fruit en de speculaaskruiden die erin zitten, heerlijk bij een kopje thee na een fijne wandeling in het herfstzonnetje!

recept vruchtentulband

Recept bomvolle vruchtentulband.

Ingrediënten:
½ pak boerencakemeel (niet de mix voor boerencake maar boerencakemeel, it’s all in the details 😉 )
200 gr. boter
200 gr. suiker
4 eieren
125 gr. bakvaste chocolate chips
½ tl. speculaaskruiden
1 el. cacao
50 gr. gedroogde cranberries
300 gr. tutti frutti
200 gr. poedersuiker
klein beetje melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden en snij de tutti frutti in kleine stukjes.
Klop de boter met een mixer zacht en romig.
Voeg de suiker toe aan de boter en 1 voor 1 de eieren, mix tussendoor steeds goed.
Voeg de cakemix, cacao en speculaaskruiden beetje bij beetje toe tot een glad beslag ontstaat.
Mix daarna nog ca. 5 min. op de hoogste stand tot er een luchtig beslag ontstaat.
Roer er nu de chocolade stukjes, cranberries en tutti frutt doorheen.
Vet de tulbandvorm in en schep hier het beslag in.
Bak de tulband nu in ca. 65 min. gaar.
Laat de tulband volledig afkoelen en haal deze uit de vorm.
Doe de poedersuiker in een kom en voeg hier druppel voor druppel melk aan toe tot het een dikke pasta is.
Giet het glazuur nu over de tulband (om streepjes te krijgen zoals op de foto’s kun je het glazuur het beste in een klein zakje doen,  een klein hoekje van het zakje afknippen en hier strepen mee trekken over de tulband).
Eventueel kan je er nu een strooisel overheen strooien.

3 thoughts on “Bomvolle vruchtentulband”

    1. Hoi Lya,

      Wat jammer! Soms heb je die pech inderdaad (gebeurt mij ook nog steeds wel eens).
      Goed invetten met bakspray of een laagje boter en er dan bloem doorheen strooien is het enige wat je kan doen om het zo veel mogelijk te voorkomen.

      Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *