Pumpkin spice appeltaart

recept pumpkin spice appeltaart

Recept voor pumpkin spice appeltaart, perfect voor heerlijke herfst dagen!

recept pumpkin spice appeltaart

Jaa!! Het is (een soort van) herfst! Dat wil zeggen; ik kan los met karamel, pumpkin spice en allerlei ander herfstig lekkers!

recept pumpkin spice appeltaart

Ik kan zo blij worden van de herfst! Kaarsjes aan, geen huis dat te heet wordt door het aanstaan van een oven en het lekkerste gebak bij een kopje warme chocolade melk, verklaar mij voor gek maar ik hou van de gezelligheid van die donkerdere dagen en guur weer.

recept pumpkin spice appeltaart
Hoe leuk zijn deze sterretjes?!

Niet dat het nu echt heel guur weer is maar het is onder de 25 graden en de blaadjes beginnen te vallen dus ik zette de oven aan en bakte mijn eerste echte herfst recept van dit jaar. Het resultaat? Een super lekkere pumpkin spice appeltaart.

recept pumpkin spice appeltaart

Recept pumpkin spice appeltaart.

Ingrediënten:
Deeg
1 ei
400 gr. zelfrijzend bakmeel
200 gr. licht bruine basterdsuiker
snufje zout
250 gr. koude boter
Vulling
1 kg goudreinetten
50 gr. licht bruine basterdsuiker
2 el. custardpoeder
8 gr. pumpkin spice of speculaaskruiden
Extra
deegroller
springvorm, 24 cm doorsnede
ster uitsteker
poedersuiker

Bereidingswijze:
Deeg
Doe het zelfrijzend bakmeel met het zout en de basterdsuiker in een kom en mix of roer dit even door.
Voeg het ei toe en mix of kneed dit licht door.
Verdeel de boter in blokjes en mix of kneed dit blokje voor blokje door het bakmeel tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast.
Vulling
Snij de appel in kleine stukjes en doe deze in een kom.
Voeg de basterdsuiker, kruiden en custardpoeder toe en roer dit goed door elkaar.
De taart
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik en bekleed hier de springvorm mee, bewaar het overgebleven deeg, dit heb je nog nodig.
Schep de vulling in het deeg en druk dit heel lichtjes aan.
Steek uit het overgebleven deeg sterretjes met de koekjes uitsteker.
Verdeel de sterretjes voer de bovenkant van de taart en bak de taart in 60 min. gaar.
Laat de taart volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en bestrooi de taart eventueel met een beetje poedersuiker.

One thought on “Pumpkin spice appeltaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *