Pannenkoeken recept voor 2

Pannenkoeken recept voor 2 personen, perfect voor feestelijke lunch met je kind!

pannenkoeken recept voor 2

Soms moet je het leven gewoon net even wat leuker maker. Zo lunchen wij de laatste tijd regelmatig met pannenkoeken! Voor Fayah en mij een echt feestje. Behalve dat ik dan een 100% eet-genoeg-garantie heb is het ook gewoon heel gezellig.

Als ik dat blije koppie zie als ik zeg dat we pannenkoeken gaan eten geef ik er helemaal niets om dat het net wat meer tijd kost dan een kwak chocopasta op een sneetje bruin gooien. Snel pakt mevrouw haar krukje en gaat naast mij staan om te kijken, als ik haar dan optil en ze op het aanrecht mag zitten is het natuurlijk helemaal feest. Het liefst draait ze alle pannenkoeken ook nog zelf om maar daar zullen we nog even mee moeten wachten.

pannenkoeken recept voor 2

De eerste paar keer maakte ik de pannenkoeken gewoon met een kant-en-klare mix, niets mis mee natuurlijk maar het is zo veel! Voor 1 á 2 kinderen en 1 volwassenen (de gemiddelde doordeweekse lunchbezetting) had ik eigenlijk veel minder nodig, toen ik op een dag ook nog pannenkoeken beloofde en de mix op bleek te zijn (en eenmaal beloofd is er no way back) besloot ik ze maar zelf te maken, een kleine portie, precies genoeg en lekker makkelijk, sinds die ene keer is er geen pak mix meer in ons huis gekomen.

Pannenkoeken recept voor 2.

Ingrediënten:
125 gr. bloem
250 ml. melk
snufje kaneel
1 ei

Bereidingswijze:
Doe de bloem met het kaneel in een ruime kom en roer dit even door.
Voeg de melk toe en mix of roer dit met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen.
Roer het ei er doorheen en klaar is het beslag.
Verhit een klein beetje boter of olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Eet smakelijk!

One thought on “Pannenkoeken recept voor 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *