Funfetti cupcakes

funfetti cupcakes

funfetti cupcake

Weer iets wat ik van mijn (veel te lange) to-bake list af kan strepen! Op Amerikaanse blogs kom je ze regelmatig tegen en ze verkopen aan de andere kant van de oceaan zelfs kant-en-klare mixen voor funfetti cake en cupcakes maar hier zie je het eigenlijk nooit. Zonde, want funfetti cake is juist zo vrolijk!

funfetti cupcakes

De kleurtjes doen natuurlijk niet echt iets voor de smaak maar aangezien het oog ook wat wil moest ik deze funfetti cupcakes toch echt eens maken. Zo gezegd, zo gedaan en dus rolde een paar dagen geleden deze blije cupcakes uit mijn oventje.

Recept 12 funfetti cupcakes

Ingrediënten:
Cupcakes
120 gr. bloem
140 gr. kristalsuiker
8 gr. bakpoeder
snufje zout
30 ml. zonnebloemolie
120 ml. melk
1 ei
½ tl. vanille essence
40 gr. kleurige sprinkles
Topping
350 gr. kristalsuiker
3 eiwitten
60 ml. water
1 tl. vanille essence
Extra
Sprinkles ter decoratie

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de over voor op 175 graden.
Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
Voeg de olie en het ei toe.
Voeg beetje bij beetje de melk en vanille toe tot een egaal beslag ontstaat.
Roer er op het laatst de spinkles doorheen.
Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en bak ze in 20 min. gaar.
Topping
Doe de suiker met het water en de vanille in een pannetje en roer dit door zodat alle suiker nat is.
Verwarm de suiker nu op tot 120 graden (roer niet).
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
Haal het pannetje van het vuur zodra de 120 graden is bereikt en voeg dit langzaam toe aan de eiwitten (blijf ondertussen goed mixen).
Mix nog eens 5 min. op middelhoge snelheid.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes.
Strooi er voor het blije gevoel nog wat extra sprinkles overheen maar wacht hier niet te lang mee want dan plakt de toef niet meer.

2 thoughts on “Funfetti cupcakes”

    1. Hallo!
      Het makkelijkst is het om de temperatuur met een suikerthermometer te controleren (dit is een grote thermometer die je op de rand van een pan kan klemmen), als je deze niet hebt kan je het aan de kleur zien, zodra de suiker amberkleurig wordt is de suiker warm genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *