Haaien cupcakes

haaien cupcakes

haaien cupcakes

Ik kan natuurlijk nieuwe recepten blijven verzinnen (don’t worry, dat doe ik ook gewoon) maar soms maak ik cupcakes waarvan het recept misschien niet zo nieuw is maar de uitvoering wel.

Die cupcakes verdwijnen vervolgns in iemands mond en verder hoort of ziet niemand daar wat van. Soms vind ik dat een beetje jammer omdat de cupcakes wel heel erg leuk zijn en er waarschijnlijk genoeg mensen zijn die het idee goed kunnen gebruiken voor een kinderfeestje/traktatie/whatever.

haaien cupcakes

Vandaag besloot ik dan ook dat ik ze gewoon ga delen, die cupcakes zonder nieuw recept maar wel in een andere uitvoering en bij deze de haaien-cupcakes. Super leuk voor een kinderfeestje!

Recept Haaien Cupcakes

Als basis gebruikte in het recept voor vanille cupcakes dat je hier kan vinden.

Extra ingrediënten:
blauwe kleurstof
grijs fondant
uitsteker (driehoek) of een mesje.
stervormig spuitmondje

Maak de cupcakes zoals het recept aangeeft.
Voeg aan de topping druppel voor druppel blauwe kleurstof toe tot het de gewenste kleur heeft.
Doe de topping in een spuitzak en spuit rondjes op de afgekoelde cupcakes.
Rol het fondant uit en steek of snij hier driehoekjes uit, met duim en wijsvinger kan je de punt nu een beetje ronder maken zodat het echt op een haaienvin gaat lijken.
Laat de de vinnen nu even uitharden zodat ze rechtop blijven staan en steek ze daarna in de cupcakes.

3 thoughts on “Haaien cupcakes”

  1. Wat super leuk voor een kinderfeest. Ik had een vraag. Kan ik ze de dag van te voren maken en hoe moet ik ze dan bewaren? In de koelkast? Gezien de topping en de haaienvin.

    1. Hoi!

      Ja hoor, dat kan makkelijk! Tenzij het heel erg heet weer is kan je ze gewoon buiten de koelkast bewaren. Bij voorkeur in een doosje (maar niet helemaal luchtdicht).

      Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *