Appel karamel cake

appel karamel cake

appel karamel cake 02

Het is misschien een klein beetje een herfstige cake maar so what! Ik ben gek op appels en karamel en dus maakte ik er een cake mee, simple as that.

appel karamel cake

Deze appel karamel cake is er misschien niet een die snel een schoonheidsprijs zal winnen want helaas maken de stukken karamel het snijden een beetje lastig maar toch wilde ik h’m perse delen want hoewel de karamel dus een beetje harder en taaier wordt tijdens het bakken vond ik dat dus echt super lekker smaken! Bereid je dus voor op iet wat lastig te snijden, maar oh zo lekkere cake! En dan leg je over dat lelijk gesneden stukje gewoon een dikke bol vanille ijs en een toef slagroom, smaakt ie nog lekkerder van (ik kan het weten)!

Recept appel karamel cake

Ingrediënten:
1 appel (jonagold)
1 reep zachte karamel (100 gr, Lonka)
270 gr. bloem + 1 extra lepel
1/2 tl. bakpoeder
snufje zout
315 gr. kristalsuiker
120 gr. boter
1/2 tl. vanille aroma
3 eieren
120 ml. melk
1/4 tl. kaneel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij de appel ik kleine stukjes en roer hier een lepel bloem doorheen.
Snij de karamel in kleine blokjes en zet dit opzij.
Mix de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar.
Voeg de boter en de eieren toe en mix dit kort door elkaar.
Voeg de vanille toe en al mixend beetje bij beetje de melk, mix dit alles goed door tot alles goed is opgenomen en er een egaal mengels ontstaat.
Voeg de appel en karamel toe en roer dit kort met een pollepel door het beslag.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in.
Bak de cake in 60-75 min. gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

One thought on “Appel karamel cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *