upside down pineapple pie | ondersteboven ananastaart

ondersteboven ananastaart

ananastaart

Een upside down pineapple die (of ondersteboven ananastaart) was iets wat al meer dan een jaar op mijn to-bake lijstje stond, op de een of andere manier kwam het er nooit van. Misschien had het er iets mee te maken dat ik eigenlijk niet zo goed wist hoe maar een tijdje terug bracht ik daar verandering in.

Niet in het weten hoe trouwens want eerlijk is eerlijk ik was een beetje te lui om het op te zoeken en eigenlijk vond ik het wel leuk om het op mijn manier te doen. Het enige wat ik van zo’n ondersteboven ananastaart wist was dat het met ananas was en ondersteboven en dat ik ooit iets met suikersiroop voorbij had zien komen.

ondersteboven ananastaart

Met die drie dingen in gedachten ging ik aan de slag en de taart smaakte super! Het liefst maak ik h’m veel vaker maar daar word mijn ananas hatende hubby dan weer niet zo gelukkig van.

Recept ondersteboven ananastaart (24 cm doorsnede).

Ingredi├źnten:
1 blikje ananas (425 gr.)
35 gr. lichtbruine basterdsuiker
120 gr. bloem
140 gr. kristalsuiker
8 gr. bakpoeder
snufje zout
┬Ż tl. vanille aroma
1 ei
40 ml. zonnebloemolie
40 gr. geraspte kokos
120 ml. melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Neem 50 ml. vocht uit het blikje ananas en verwarm dit samen met de basterdsuiker tot alle suiker opgelost is.
Giet de ananas af en laat het goed uitlekken.
Mix de bloem, kristalsuiker, bakpoeder, zout en kokos door elkaar.
Roer de melk, olie, vanille en het ei door elkaar en voeg dit beetje bij beetje aan het bloemmengsel toe.
Bedek een springvorm met bakpapier, snij de ananasschijven doormidden en verdeel deze over de bodem van de springvorm.
giet de suikersiroop over de ananas en giet hier vervolgens het cakebeslag overheen.
Bak de taart nu in ca. 30 min. gaar.
Laat de taart volledig afkoelen, haal de rand van de springvorm en leg een bord op de taart. Draai het bord met de taart (en onderkant van de springvorm) nu in 1 beweging om en haal de onderkant van de springvorm en het bakpapier nu van de taart af.

2 thoughts on “upside down pineapple pie | ondersteboven ananastaart”

  1. Wat ziet ie er mooi uit!
    Wil ook altijd nog eens een upside down taart maken.
    Maar met ananas had ik nog niet eerder gezien, dus dat ga ik hopelijk snel eens testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *