Naked cake | chocola – frambozentaart

chocola frambozentaart

chocola frambozentaart

Ik had al een poosje een hoop naked cakes op mijn baklijstje staan, ooit maakte ik er wel eens een maar dat was al weer zo lang geleden en eigenlijk vind ik ze soms wel mooier dan een hele nette taart.`
Toen ik van Lian ook nog eens een snapchat berichtje kreeg van naked cakes was dat de druppel. De eerste beste gelegenheid die voorbij kwam werd er een naked cake gemaakt.

chocola frambozentaart

Gelukkig liet dat moment niet lang op zich wachten want binnen een week hielden wij een barbecue voor een groep vrienden en daar word natuurlijk altijd eerst wat lekkers bij gegeten en zo ontstond een super lekkere naked cake met chocola, frambozen en roomkaas.

chocola frambozentaart

Eigenlijk is er niets makkelijker dan een naked cake, je hoeft niet perfect af te kunnen smeren, er zijn geen ingewikkelde fondant decoraties te maken, nee, gewoon het lekkere van een taart en dat mag gezien worden.

Recept Naked Cake | Chocolade – frambozentaart (15 cm doorsnee).

Ingrediënten:
De cake
200 gr. bloem
40 gr. cacao
280 gr. kristalsuiker
16 gr. bakpoeder
¼ tl. zout
80 gr. boter
240 ml. melk
2 eieren
½ tl. vanille aroma
De vulling
450 gr. poedersuiker
185 gr. roomkaas
75 gr. boter
75 gr. frambozen
Extra
100 gr. melkchocolade
50 ml. slagroom
200 gr. frambozen

Bereidingswijze:
De cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en mix tot het zanderig wordt en alle grote stukken boter verdwenen zijn.
Voeg de eieren en vanille toe.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 25-30 min. gaar.
(Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken).
Laat de cake helemaal afkoelen voor je verder gaat.
De vulling
Mix de boter met de poedersuiker kort door elkaar.
Voeg de roomkaas toe en mix dit ca. 5 min. op hoge snelheid door elkaar (pas op dat je dit niet veel langer doet aangezien de vulling dan te dun kan worden).
Voeg de frambozen toe en meng dit even kort door de vulling.
Smeer nu tussen alle lagen cake een dikke laag vulling en smeer de taart er mee af, dit hoeft niet heel netjes en je mag de cake er best doorheen zien, dat ik het mooie van een naked cake).
Zet de taart nu even in de koelkast.
Extra
Smelt de chocola samen net de slagroom au bain marie of in de magnetron tot alle chocola gesmolten is en roer dit goed door tot een egaal mengsel.
Giet de chocola over de taart en laat de chocola wat over de rand lopen.
Verdeel nu de extra frambozen over de taart en leg er een paar aan de onderkant.
Deze naked cake kan je het beste in de koelkast bewaren en ongeveer een uur voor het aansnijden uit de koelkast halen.

25 thoughts on “Naked cake | chocola – frambozentaart”

 1. Wat een leuke taart, wil hem graag snel uitproberen. Wat mij opvalt bij je recepten is dat je een andere volgorde hebt van je ingrediënten mixen. Normaal wordt eerst de boter luchtig geklopt met de suiker, dan de eieren erbij en dan droog/nat/droog etc ingrediënten erbij. Jij doet boter met de droge ingrediënten en dan nat erbij. Maakt dit veel verschil denk je?

  1. Hoi Marjolein, bij sommige recepten merk ik dat het wel verschil maakt (zoals bij de boerencake mix van Koopmans), bij dit recept doe ik het altijd op de manier die ik in het recept aangeef en hij smaakt altijd heerlijk luchtig dus voor deze cake werkt dit prima.

 2. Oh ja ik heb trouwens nog een paar vraagjes. Ik zie niet zo veel recepten voor een 15 cm taart (hier wel gelukkig). Ik begreep van Amerikaanse sites dat je de recepten en een 8 inch vorm (20 cm) kan halveren voor je 6 inch vorm (15 cm). Heb jij dat weleens geprobeerd of hoe bereken jij dat?
  En mijn andere vraag is misschien heel dom maar ik weet dat bakken echt precisiewerk is, als ik maar 2 lagen wil maken van een 3-laags taartrecept, kan ik dan gewoon 2/3 van het recept nemen of kan dat niet?

  1. Domme vragen bestaan niet! Of je het recept kan halveren weet ik niet zeker (dat zou je gewoon eens uit moeten proberen), ik reken mijn recepten altijd om via de manier in dit artikel. Als je 2 lagen wil maken ipv 3 lagen kan je van het recept gewoon 2/3 gebruiken of het volledige beslag in 2 delen opdelen in plaats van 3 al moet je dan wel even goed op de baktijd letten want die zal dat wat langer duren.

   Veel bakplezier!

   1. Super dank je wel, ga ik een recept de volgende meer omrekenen volgens dat artikel. Ga snel weer wat bakken want krijg echt inspiratie van jouw site!😃

  2. Dit is misschien wat kort door de bocht maar je kan ook gewoon dezelfde afmetingen nemen voor een 20 cm blik
   , 2/3 keer bakken en dan een 2 lagen taart maken of een 3 lagen. De taart is dan gewoon breder…zo doe ik het altijd…

 3. Ziet er super lekker uit!!! De uitleg is super duidelijk, dankjewel hiervoor! Ik ga hem deze week maken. Ik heb wel twee vraagjes: Kan ik deze taart een dag van te voren maken, of wordt de taart daar minder lekker van?
  En denk je dat stukjes ongezouten macadamianoten een lekkere toevoeging zijn als garnering? (Ik hou altijd wel van een beetje crunch in een taart, vandaar 🙂 )

  1. Hoi Fieda,

   Sorry voor mijn late reactie! Je kan de taart zeker een dagje bewaren! Zet hem dan wel even in de koelkast en haal hem ca 2 uur voor je hem wil gaan aansnijden er weer uit (zo blijft ie beter vers en is ie toch niet te koud om te eten).

   En die noten… Lijkt me heerlijk!

   Veel bakplezier!

 4. Hoi Marieke, ik wil het voor een verjaardag bakken maar heb een bakblik van 18cm hoe moet ik het doen met de ingrediënten?
  Alvast bedankt

 5. Wat een prachtige taart!!
  Welke roomkaas gebruik je als ik vragen mag? Kan niet wachten om hem te maken voor mijn kleine vriendin die twee wordt!

  Groetjes Kim

 6. 450 gram poedersuiker, is dat niet verschrikkelijk zoet? En heel veel calorieën? Voor hoeveel personen is de taart eigenlijk bedoeld?

 7. Hoi, ik ben woensdag 6 mei jarig. Ik wil deze taart graag maken, dinsdagavond. Is de taart dan nog vers genoeg voor woensdag.

  1. Je zou goed opgeklopte botercreme kunnen gebruiken maar dit smaakt natuurlijk wel anders en echt “licht” is het dan ook niet. Een ander alternatief zou ik zo niet weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *