Recept Oreo Taart

recept oreo taart

Tijd voor taart! Het is alweer ruim een maand geleden dat ik een echte taart met jullie deelde (de Limoen-aardbeientaart was de laatste) en dat is natuurijk best een poosje geleden! Daarom vandaag weer tijd voor een echte taart, zo een met laagjes, toefjes en… oreo’s!

recept oreo taart

Deze oreo taart is weer zo’n taart die super lekker smaakt, niet moeilijk is om te maken maar waar iedereen blij van wordt. 3 laagjes lekkere chocolade cake met daartussen crème met oreo’s… lekker toch?!

Recept Oreo taart (15 cm doorsnede).

Ingrediënten:
De cake
200 gr. bloem
40 gr. cacao
280 gr. kristalsuiker
16 gr. bakpoeder
¼ tl. zout
80 gr. boter
240 ml. melk
2 eieren
½ tl. vanille aroma
De crème
1 pak oreo’s (154 gr.)
250 gr. boter
250 ml. melk
snufje zout
225 gr. kristalsuiker
35 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
Extra
12 mini oreo’s

Bereidingswijze:
De cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en mix tot het zanderig wordt en alle grote stukken boter verdwenen zijn.
Voeg de eieren en vanille toe.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 25-30 min. gaar.
(Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken)
De crème
Doe de melk, vanille en zout in een pannetje en zeef hier de bloem bij.
Blijf dit continu roeren en verwarm op middelhoog vuur tot het begint in te dikken.
Voeg dan de suiker toe en blijf goed roeren tot het kookt.
Roer nog ca. 1 minuut goed door.
Haal het pannetje van het vuur en giet de inhoud door een zeef in een kom.
Bedek de crème met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen.
Verkruimel het pak oreo’s zo klein mogelijk, dit gaat het beste met een keukenmachine.
Klop de boter los en voeg hier de afgekoelde crème en de verkruimelde oreo’s aan toe, mix dit in ca. 5 min. licht en luchtig.
Het stapelen
Smeer tussen iedere laag cake een laag crème en smeer daarna de hele taart in met een dun laagje van dezelfde crème.
Zet de taart nu 30 min. in de koelkast en smeer daarna een dikkere laag crème over de taart die je mooi strak afsmeert.
Spuit met de overgebleven crème kleine toefjes op de bovenkant van de taart en verdeel de mini oreo’s langs de onderkant van de taart.
Als je nog oreo’s over hebt kun je deze verkruimelen en over de bovenkant van de taart verdelen.

11 thoughts on “Recept Oreo Taart”

  1. Zo leuk altijd jouw taarten, ik vind het altijd hele kunstwerken. Zelf kan ik mij er niet echt toe zetten om dat te gaan maken, omdat het mij enorm veel werk lijkt. Maar deze ziet er wel echt heel tof uit, net als je taart met de ijshoorntjes (en vele anderen)! 😀

    1. Dankje! (al geloof ik dat de taart met ijshoorntjes niet van mij is 😉 ) Als je bang bent voor enorm veel werk kan ik je verzekeren dat het bij deze taart heel erg meevalt! Vooral als je het “kook” gedeelte van de oreocrème de avond van te voren maakt ben je op de dag zelf best snel klaar!

  2. Ziet er goed uit, dat ga ik volgende week ook proberen dan heb ik een kinderfeesten wil ik een taart buffet maken van maar liefst 6 verschillende taarten met een doorsnee van 15cm.Oreo staat op de lijst.misschien heeft u nog meer van die sinpele maar lekkere taarten.
    Alvast bedankt voor het delen van uw kennis.
    Ik ben helemaal gek van bakken en wil mezelf zodanig ontwikkelen dat ik misschien mezelf over 10 jaar een Pro mag noemen.
    Groetjes Daphne

  3. Hallo is de bakvorm dan ook 15cm want dan wordt de taart ook vrij klein. Als ik de vorm voor 28cm gebruik, verdubbel ik t recept toch??

    1. Hallo Joyce,

      De bakvorm is inderdaad 15cm, de taart is dan ook redelijk klein maar hoog waardoor je er ca. 12 stukken uit kan halen.
      Om de juiste ingrediënten te berekenen voor een ander bakblik kan je het beste even hier kijken.

      Groetjes!

  4. Dag Marieke,

    Wat een leuk en niet al te moeilijk recept. Ik heb het van de week gebakken en het was erg lekker. Ik wil het binnenkort op het Sinterklaasfeest weer bakken, maar heb nog even een vraag over de cake. Zoals in het recept vermeld moet je het beslag verdelen over 3 bakblikken. Ik heb 1 bakblik gebruikt en alle lagen achter elkaar gebakken. Kan ik het beslag ook in één keer in het bakblik doen en de cake na het bakken in 3 lagen snijden?

    Groetjes, Andrea

    1. Hoi Andrea, sorry voor mijn late reactie! Hopelijk ben ik nog net op tijd!
      Het kan wel alleen veranderd daardoor de oventemperatuur en de baktijd (temperatuur gaat omlaag en de baktijd omhoog).
      Daardoor voorkom je dat de buitenkant aanbrand en de binnenkant nog niet gaar is. Wat de precieze tijd en temperatuur dan wordt is iets wat je gewoon moet uitproberen…

      Groetjes en veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *