No-bake chocoladetaart | super lekker en kidsproof!

no bake chocoladetaart

no bake chocoladetaart

Wat was het lang geleden dat ik een video maakte zeg! Het was weer even wennen maar ik ben tevreden (soort van)! Natuurlijk krijg je van mij het uitgeschreven recept maar dit keer dus ook op beeld!

Deze no-bake chocoladetaart was eigenlijk een groot experiment, van het recept op zich maar ook of de video wel wilde lukken! De video lukte maar de taart…. die smaakte nog veel lekkerder dan ik had gedacht! Hij staat alweer op de planning om komend weekend nog eens te maken!

De taart ziet er eruit als een chocolade cheesecake maar dat is het dus niet! Deze taart smaakt super lekker maar is een stuk minder zwaar dan een echte cheesecake en veel makkelijker te maken, zo makkelijk dat je dit makkelijk samen met kinderen kan maken en ze je perfect kunnen helpen (maar ook zonder kids is dit gewoon een heel fijn en makkelijk recept).

no-bake chocoladetaart

Voor wie het recept liever op “papier” wil zal ik h’m ook nog even onder aan het artikel zetten. Smakelijk!

Recept no-bake chocoladetaart.

Ingrediënten:
200 gr. digestive koekjes
300 gr. melkchocolade
75 gr. gesmolten boter
3 el. kristalsuiker
500 ml. slagroom
3 blaadjes gelatine
(springvorm 24 cm doorsnee)

Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de boter.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een springvorm, druk dit goed aan en zet het in de koelkast.
Leg de gelatine in een kommetje met koud water.
Smelt de chocola.
Verwarm 100 ml. slagroom en doe hier de uitgeknepen gelatine bij, even roeren tot alles is opgelost.
Roer de gesmolten chocola door de warme slagroom.
Doe de overige slagroom samen met de suiker in een kom en klop tot je een goed stijve slagroom hebt.
Mix hier kort de chocola doorheen en giet het geheel op de koelbodem.
Zet de taart nu in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur opstijven.

11 thoughts on “No-bake chocoladetaart | super lekker en kidsproof!”

  1. Hi Marieke,

    Zo te zien lijkt dit een oud receptje, maar hij lijkt me heerlijk! Ik wil hem heel graag gaan maken, maar vraag me af hoe lang ik hem kan bewaren?

    Groetjes,
    Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *