chocolade cupcakes met karamel vulling.

chocolade karamel cupcakes

chocolade karamel cupcakes 3

Bij ons in huis is de combinatie chocola en karamel een grote favoriet (nu ik het type bedenk ik me meteen nog een paar recepten)  en deze chocolade cupcakes met karamel vulling vonden we dan ook veel te lekker smaken!

chocolade karamel cupcakes

Ik ontving een pakketje met cake & taart vulling van Dr. Oetker, er zat een zakje met chocolade en karamel vulling in en je kan wel raden welke bij mij de voorkeur had. Ik heb nog even gedacht of ik er iets origineels mee wilde maken maar uiteindelijk heb ik de karamel gewoon gebruikt waar het voor bedoeld is, een cakeje vullen.

chocolade karamel cupcakes

Hoe de chocola smaakt weet ik dus nog niet maar de karamel smaakte me verassend goed! En groot voordeel, er zit een handig spuitmondje aan (geen geknoei) en het is al klaar (dus geen uren blikjes melk koken om karamel te krijgen)!

Recept 12 chocolade cupcakes met karamel vulling.

Ingrediënten:
Cupcakes
100 gr. bloem
20 gr. cacao
140 gr. kristalsuiker
40 gr. boter
100 ml. melk
½ tl. vanille aroma
2 eieren
snufje zout
8 gr. bakpoeder
1 zakje salted caramel vulling (Dr. Oetker)
Topping
50 gr. pure chocola
170 gr. boter
175 ml. melk
snufje zout
150 gr. kristalsuiker
25 gr. bloem
½ tl. vanille aroma

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao in een kom en mix rustig door.
Voeg de boter toe en mix tot het zanderig is.
Voeg nu beetje bij beetje de melk, eieren en de vanille toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 12 cupcakebakjes en bak ze in 20 min. gaar.
Laat de cupcakes afkoelen tot ze lauw zijn, steek het spuitmondje van de vulling in de cupcakes en knijp er even in zodat er wat vulling in de cakejes komt.
Topping
Doe de bloem, melk, zout en vanille in een steelpannentje en verwarm rustig en al roerend tot het iets begint in te dikken.
Voeg de suiker toe en verwarm tot het kookt, laat het nog 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een kom.
Dek af met vershoudfolie en laat volledig afkoelen.
Doe de boter bij het melkpapje en mix in ca. 5 minuten tot een luchtige en egale topping.
Smelt de chocola au bain marie en mix dit door de topping.
Spuit toeven op de cupcakes en maak het af door er een leuk strooisel over te strooien.

4 thoughts on “chocolade cupcakes met karamel vulling.”

  1. Hoi hoi! Is de cupcake ook heerlijk zonder de topping? Ik wil ze graag maken en meenemen naar mijn werk, maar dat doe ik op de fiets dus dan lijkt me een topping niet zo handig…

    Groetjes Finette !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *