Home made granola met pecannoten.

recept granola

recept granola

De hele winter heb ik ontbeten met havermoutpap, super lekker maar zodra het wat warmer werd had ik er echt geen trek meer in, ik wilde iets lekkers maar dan niet warm en toen maakte ik deze granola! Super lekker, makkelijk en het vult goed.

Nog nooit had ik zelf granol gemaakt maar toen ik op vakantie aan de praat raakte met iemand die vertelde dat ze dat altijd deed en het zelfs meenam op vakantie besloot ik bij thuiskomst het toch eens te proberen. Dat had ik dus véél eerder moeten doen!

recept granola

Iedere week/2 weken maak ik nu een lading, stop het in een goed luchtdichte pot en dan kan ik weer even vooruit. Mocht je dit nog nooit gemaakt hebben, doen! Na wat rommelen met hoeveelheden is dit mijn basisrecept geworden maar ik heb al een hoop lekkere varianten in gedachten waar ik mee aan de slag wil!

Recept home made granola*.

Ingrediënten:
150 gr. havervlokken
1 tl. kaneel
100 gr. pecannoten
3 el. zonnebloemolie
4 el. honing

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe alles in een ruime kom en roer het goed door tot alles goed verdeeld is.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier het mengsel over.
Bak de granola nu in 20 min. knapperig, het lekkerst is het om de granola halverwege de baktijd even om te scheppen.

*aangepast recept van Laura’s Bakery

One thought on “Home made granola met pecannoten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *