Limoen-aardbeien taart

Met dit recept voor limoen-aardbeien taart maak je niet alleen een heerlijke taart maar ook nog eens een beauty om naar te kijken.

recept limoen aardbeientaart 3

Een hele tijd geleden beloofde ik mijn collega’s om eens een taart mee te nemen naar het werk, makkelijker gezegd dan gedaan want toen ik erover nadacht wist ik niet zo goed hoe ik zo’n taart nou makkelijk op de plaats van bestemming wist te krijgen.

recept limoen aardbeientaart

Meestal zijn mijn taarten te hoog om in een taart doos te vervoeren en op een schaal zou de taart door de hele auto vliegen. Heel lang kwam er dus geen taart totdat Don mij een keer naar het werk zou brengen, super handig want zo kon ik de taart dus gewoon op het plateau vasthouden. Zo gezegd zo gedaan en op de dag ervoor maakte ik deze limoen-aardbeientaart die (al zeg ik het zelf) best goed gelukt is!

recept limoen aardbeientaart

Helaas durfde ik de taart niet aan te snijden voor de foto want behalve dat het een beetje gek staat om een aangesneden taart mee te nemen was ik ook bang dat ie daardoor wat minder stabiel werd en ik misschien met taart all over the place op het werk aan zou komen. vandaar dus alleen foto’s van de buitenkant maar geloof mij dat hij er leuk uitzag met de licht groene cake aan de binnenkant.

Recept limoen-aardbeien taart (15 cm doorsnee, 12 personen).

Ingrediënten:
Cake
280 gr. suiker
240 gr. bloem
16 gr. bakpoeder
snufje zout
2 eieren
240 ml. melk
80 gr. boter
½ tl. vanille aroma
rasp en sap van 1 limoen
groene kleurstof
Aardbeiencrème
1 portie swiss meringue botercrème
100 gr. aardbeien
roze kleurstof
Ganache
150 gr. witte chocolade
75 ml. slagroom
roze kleurstof
Extra
1 limoen voor decoratie
3 aardbeien voor decoratie

Bereidingswijze:
Cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout.
Voeg de boter en de vanille toe en mix tot het zanderig wordt.
Voeg de eieren toe en beetje bij beetje de melk tot een egaal beslag ontstaat.
Mix de rasp en het sap van de limoen door het beslag en voeg naar wens een klein beetje groene kleurstof toe (voor het effect 😉 ).
Verdeel het beslag in 3 delen en bak ieder deel in ca. 25 min. gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.
Aardbeien crème
Maak de swiss meringue botercrème zoals het recept aangeeft en voeg op het laatst een klein beetje roze kleurstof toe.
Pureer de aardbeien met een staafmixer.
Doe een paar scheppen botercrème in een apart bakje en mix hier de aardbeien doorheen.
Ganache
Breek de chocola in kleine stukjes en doe dit samen met de slagroom in een vuurvaste kom. Verwarm dit au bain-marie (of in de magnetron) tot alle chocola gesmolten is, voeg wat kleurstof toe en roer tot en egaal mengsel ontstaat.
Stapelen maar!
Leg de eerste laag cake op een taartplateau of schaal en verdeel hier de helft van de botercrème met aardbeien over
Leg de tweede laag cake erop en verdeel hier de rest van de aardbeiencrème over.
Leg de laatste laag cake op te taart en smeer de hele taart af met een dun laagje crème (zonder aardbei) om alle kruimels vast te pakken, zet de taart nu een half uur in de koelkast.
Maak de taart nu mooi glad door er een dikkere laag crème overheen te smeren.
Giet de ganache over de taart en laat dit een beetje opstijven voor je er met de overgebleven aardbeiencrème stoefjes op spuit.
Leg op ieder toetje om en om een halve aardbei en een schijfje limoen.

9 thoughts on “Limoen-aardbeien taart”

    1. Een groot deel licht aan de dikte van de ganache en een beetje oefening.
      Als ik weer eens zin heb in een video (beetje cameravrees haha) zal ik er een artikel over maken want beschrijven gaat bij dit een beetje lastig!

  1. Waar kan ik swiss meringue botercrème bestellen. Ik heb paar site’s gevonden waar ze alleen meringue botercreme poeder verkopen en die moet je bakken in de oven.

    1. Hallo Selma,

      Je kan in verschillende webshops meringue poeder kopen, dit is alleen niet wat je nodig hebt voor deze taart.
      Van meringue poeder kan je meringues maken (schuimpjes). Meringue botercreme kan je heel makkelijk zelf maken door dit recept te volgen.

      Groetjes Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *