low fat citroen yoghurt cake

citroen yoghurt cake

Een tijdje geleden kreeg ik een pak mix voor yoghurt cake opgestuurd en hoewel die absoluut lekker was kwam ie heel lelijk uit het blik (bummer). Door dat pak werd ik wel nieuwsgierig of ik geen yoghurt cake from scratch kon maken en wat bleek? Het lukte!

citroen yoghurt cake

Door het gebruik van yoghurt hoefde ik geen boter te gebruiken voor deze cake waardoor het meteen een stuk “slanker” recept werd! De textuur veranderd er wel door maar dat vond ik helemaal niet storend, het blijft een lekker frisse cake die absoluut niet droog is!

Een ideaal cakeje dus als je wat minder vet wil eten maar wel zin hebt in een stuk cake, kopje thee erbij en genieten maar.

Recept (1 low fat citroen yoghurt cake).

Ingrediënten:
240 gr. bloem
2 tl. bakpoeder
1/2 tl. zout
230 gr. kristalsuiker
4 eieren
rasp en sap van 1 citroen
1/2 tl. vanille
250 ml. yoghurt
poedersuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de bloem, bakpoeder en zout en zet opzij.
Mix de eieren los met de suiker.
Voeg de vanille en yoghurt toe en mix kort tot net gemengd.
Voeg beetje bij beetje de droge ingredienten toe.
Voeg als laatst de rasp en en het sap van de citroen toe en mix nog 2 min. tot er een egaal beslag ontstaat.
Giet het beslag in een cakeblik (bekleed met bakpapier of goed ingevet) en bak de cake in ca. 60 min. gaar.
Laat de cake volledig afkoelen en strooi er poedersuiker overheen.

2 thoughts on “low fat citroen yoghurt cake”

  1. Deze yoghurt cake ziet er lekker uit! Goed dat je hem zelf hebt gemaakt, die van mij kwam ook lelijk uit het bakblik haha!

  2. Die van mij kwam wel goed uit het bakblik, alleen de bosbessen die ik erin had gedaan waren naar beneden gevallen, helaas. 🙁 Wel tof dat je hem nu zelf hebt gemaakt, hij ziet er heerlijk uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *