Basis recept voor gele room

recept gele room

Basis recept voor gele room.

recept gele room

Het is weer tijd voor een basis recept! Eerst deelde ik deze nooit, ik verwerkte het in een recept maar als ik dan een wat anders wilde combineren kon het niet zo goed vinden en dus besloot ik om zo nu en dan “basics” te gaan delen. Zo kwam al een recept voor botercrème voor laagjes taart en een recept voor swiss merengue botercrème online en zo zullen er de komende tijd nog wel meer gaan verschijnen!

Dit recept voor gele room is super makkelijk, heel erg lekker en je kan er alle kanten mee op. Zo maakte ik er lekker aardbeiengebak mee waar ik nog een artikeltje over moet schrijven maar het smaakt ook heerlijk zo recht uit de kom :p

Basis recept gele room.

Ingrediënten:
5 eidooiers
100 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 el. custardpoeder
500 ml. melk

Bereidingswijze:
Doe de eidooiers, vanillesuiker, kristalsuiker en custardpoeder bij elkaar in een ruime kom en roer dit even goed door.
Giet de melk in een pannetje en breng dit aan de kook.
Giet de kokende melk bij het eimengsel en roer dit goed door met een garde.
Giet het mengsel zodra het goed gemengd is terug in het pannetje en laat dit al roerend nog even doorkoken tot het in begint te dikken.
Giet de gele room in een schone schaal en bedek deze met vershoudfolie zodat er geen vel op komt.
Laat de room nu helemaal afkoelen voor je er verder mee aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *