Ananas kokos tulband

ananas kokos tulband

Recept ananas kokos tulband.

recept ananas kokos tulband

Kokos is een van de lekkerste dingen die er is vind ik. Ik krijg meteen beelden van zonnige, witte stranden en mooi weer door mijn hoofd, bijna, bijna zou ik er mijn bikini bij aantrekken maar dat wordt toch net wat te koud vandaag dus laten we dat maar bewaren voor een andere dag.

ananas kokos tulband

Toen ik deze tulband ging maken had ik mega zin in cake maar was eigenlijk te moe om echt na te denken over hoeveelheden en alles af te moeten wegen. Lui als ik was pakte ik een pak mix van Koopmans uit de la en gooide daar wat extra’s bij met deze zonnige taart als resultaat. Don lust geen kokos en ananas en dus is er lekker veel cake voor mij!¬†Alles wat niet op zou komen deed ik snel in de vriezer zodat ik lekker af en toe een plakje tevoorschijn kan toveren.

Recept ananas-kokos tulband.

Ingredienten:
1 pak mix voor oudhollandse tulband (Koopmans)
4 eieren
175 gr. boter
50 ml. melk
50 gr. geraspte kokos
1 el. bloem
50 gr. kokos
140 ml. uitgelekte ananas (of verse)
poedersuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden
Mix de boter romig.
Voeg de melk, eieren en de cakemix toe en mix 1 minuut rustig tot alles opgenomen is.
Mix nu nog een paar minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Mix er kort de kokos doorheen.
Snij de ananas in kleine blokjes en meng hier de eetlepel bloem doorheen, roer dit daarna met een spatel door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette tulband vorm en bak de tulband in ca. 65 min. gaar.
Laat de cake een beetje afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en strooi er als de cake helemaal afgekoeld is wat poedersuiker overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *