Getest: Dr. Oetker Carrot Cake

dr oetker carrot cake

dr oetker carrot cake

Hoewel ik graag alles helemaal zelf maak ben ik ook altijd erg benieuwd naar de kant-en-klare mixen, smaken ze net zo lekker als the real deal of kan je ze beter in het schap laten staan? Vandaag testte is de Verwen Carrot Cake van Dr. Oetker.

dr oetker carrot cake

De carrot cake komt weer in een heel erg handige verpakking, zo’n beetje alles wat lang houdbaar is zit er in en zelfs aan een bakvorm is gedacht, verder zit er in het bak een mix voor de cake en een zakje mix voor de topping.

dr oetker carrot cake

De cake is vrij klein maar ergens vind ik dit wel handig, zo is de cake ook nog leuk om te maken als je niet een enorme hoeveelheid mensen over de vloer krijgt om de cake op te eten.
De instructies zijn makkelijk, klein nadeel vind ik alleen de temperatuur. De meeste huishouden hebben volgens mij een heteluchtoven en de meeste standaard ovens/combimagnetrons gaan per 25 graden, deze cake moet eigenlijk op 140 graden gebakken worden, iets wat dus vaak niet zal gaan. Om te testen of dit een probleem was zette ik mijn oven gewoon op 150 en gelukkig ging dit gewoon goed! Even de kortste baktijd aanhouden en dan is er niets aan de hand.

En het belangrijkste, de smaak: Goed! Okee in alle eerlijkheid smaakt “een echte” from scratch net wat beter maar dat is eigenlijk ook geen¬†eerlijke vergelijking. De cake smaakt gewoon erg lekker maar ik ben vooral fan van de topping, die is zo lekker luchtig! Van mij mag die mix los verkocht worden zodat ik h’m lekker als toetje kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *