Appelrolletjes

recept appelrolletjes

Vandaag een artikel in de categorie oud-ding-in-een-nieuw-jasje, deze lekkere appelrolletjes zijn in no-time gemaakt, lekker en doen je waarschijnlijk denken aan een appelflap maar dan toch een tikje anders.

In principe lijken ze heel erg veel op een appelflap maar dat wat praktischer (kan dat? praktisch gebak?) Deze rolletjes zijn net een slagje kleiner dan een appelflap, je kunt ze maken met 1 velletje bladerdeeg per rolletje en zijn net wat minder zoet, al zou je dat niet denken als je de ingrediënten leest.

recept appelrolletjes

Doordat ze net een slag(je) kleiner zijn dan een appelflap zijn het echt perfecte rolletjes om bij een bolletje ijs te eten en er zo een super lekker dessert van te maken! Ik kan haast niet wachten tot we gasten te eten krijgen zodat ik een reden heb om ze op die manier te maken en te eten! Wie komt er langs? 😉

Recept (8 appelrolletjes).

Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg
3 appels
125 gr. kristalsuiker
1 tl. kaneel
1 ei

Bereidingswijze:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 225 graden.
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
Roer een halve theelepel kaneel en 50 gr. kristalsuiker door de appelstukjes.
Rol de plakjes bladerdeeg uit naar 1 kant (zodat ze breder worden maar niet langer) en verdeel de appel over de plakjes bladerdeeg.
Vouw nu de zijkanten van het deeg naar binnen en rol ze op.
Klop het ei los en smeer hier met een kwastje (of je handen) de rolletjes dun mee in.
Mix de overgebleven suiker en kaneel door elkaar en haal hier de rolletjes doorheen.
Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ca. 20 min. gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *