Pannenkoektaart met gele room en frambozen.

Pannenkoekdag

Pannenkoekdag

Ik hou wel van pannenkoeken, misschien niet het meest verantwoorde gerecht (al kan je ze behoorlijk gezond maken) maar soms heb ik gewoon zin in een lekker makkelijke pannenkoek.

Vrijdag 18 maart is het weer nationale pannenkoekdag, een dag die niet alleen bedoelt is om zelf even een extra pannenkoekjes weg te werken maar het idee erachter is dat jong bakt voor oud.

pannenkoekdag

Ik maakte een hele lekkere pannenkoektaart die je gewoon als avondeten kan maken (niet heel gezond maar mag best toch?!) of bewaar het als toetje, dit recept van Siemon de Jong van De taart van mijn tante is echt mega lekker! Zeker weten dat je gasten hiervan gaan smullen!

recept pannenkoektaart

Dit recept is genoeg als nagerecht voor 4 personen, eet je dit als avondeten verdubbel de hoeveelheden dan.

Recept pannenkoektaart met gele room en frambozen.

Ingrediƫnten:
pannenkoeken
3 eieren
300 ml. melk
150 gr. bloem
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
gele room
5 eidooiers
100 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 el. custardpoeder
500 ml. melk
extra
frambozen

Bereidingswijze:
pannenkoeken
Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom en roer dit door elkaar.
Voeg de eieren en melk toe en roer of mix dit goed door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
Bak de pannenkoeken met een beetje boter of olie, voor een klein taartje kun je het beste kleine pannenkoekjes maken, voor een grote taart kun je de standaard pannenkoek maat aanhouden.
gele room
Roer de eidooiers, vanillesuiker, suiker en custardpoeder door elkaar.
Breng de melk aan de kook.
Giet de melk voorzichtig en al roerend bij het eimengsel.
Zet het mengsel terug op het vuur en blijf roeren tot de gele room dik wordt.
Leg een stukje vershoudfolie op de room en laat het een beetje afkoelen.
de taart
Leg een pannekoekje op een bord of schaal en giet hier wat gele room overheen, verdeel er een paar frambozen over en bedek het met een ander pannenkoekje. Herhaal dit tot alle pannenkoekjes op zijn.
Zet de taart nu in de koelkast zodat deze verder kan opstijven.
Leg er voor het serveren nog een paar frambozen op en bestrooi met wat poedersuiker.

One thought on “Pannenkoektaart met gele room en frambozen.”

  1. Mmm jammie, wat ziet dit er heerlijk uit!
    Een keer wat anders dan de standaard pannenkoek met stroop.
    Je foto’s zijn weer goed gelukt zeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *