Chocola – Hazelnoottaart

recept chocolade hazelnoottaart

recept chocolade hazelnoottaart

De paaseitjes liggen weer in de winkel en daar krijg ik altijd enorme bakkriebels van. Als die lekkere smaakjes gecombineerd met chocolade, ik wil er altijd meteen een taart of cupcake combinatie van maken. Dit keer pakte ik de hazelnooteitjes uit het rek en maakte daar deze rijke chocola-hazelnoottaart bij.

recept chocolade hazelnoottaart

Rijke chocoladetaart? Ja, de cake is donkerder van kleur als de chocoladecake die ik meestal gebruik en is dieper van smaak, hij smaakt niet naar een pure reep chocola maar absoluut dieper van smaak dan de meeste chocoladecakes.

recept chocolade hazelnoottaart

Om ervoor te zorgen dat het geheel niet te overweldigend werd maakte ik er een lichte chocoladecrème met hazelnoot bij en -natuurlijk- paaseitjes!

recept chocolade hazelnoottaart

Recept chocolade-hazelnoottaart (15 cm doorsnee, ca. 12 personen)

Ingrediënten:
Cake
260 gr. suiker
160 gr. bloem
75 gr. cacao
1½ tl. baksoda
½ tl. bakpoeder
½ tl. zout
2 eieren
150 ml. karnemelk
150 ml. melk
75 ml. zonnebloemolie
1½ tl. vanille aroma
Crème
300 gr. melkchocolade
240 ml. slagroom
225 gr. zachte boter
50 gr. hazelnoten
Extra
12 paaseitjes met hazelnoot
sprinkles
bakblik 15 cm doorsnee

Bereidingswijze:
Cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng suiker, bloem, cacao, baksoda, bakpoeder en zout en zet opzij.
Roer de eieren, melk, karnemelk, olie en vanille door elkaar.
Mix beetje bij beetje de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 2 bakblikken en bak de cakes in 30-40 min. gaar (of bak de cake om ste beurt als je maar 1 bakblik hebt).
Laat de cakes volledig afkoelen voor je de taart gaat opbouwen.
Crème
Hak de chocola in kleine stukjes en doe ze in een ruime kom.
Breng de slagroom aan de kook.
Giet zodra de slagroom kookt de slagroom over de chocola en laat ca 3 minuten staan.
Roer goed door tot alle chocola is opgenomen en je een egaal mengsel hebt.
Laat het volledig afkoelen en mix het daarna door de boter tot een luchtige crème ontstaat.
Neem een paar lepels crème apart in een kommetje, stamp de hazelnoten fijn en roer de hazelnoten door de crème heen (dit is voor de vulling).
Opbouwen
Snij indien nodig de cakelagen recht af zodat je een platte bovenkant krijgt.
Smeer de crème met hazelnoten tussen de 2 lagen en smeer de rest van de taart af met crème zonder hazelnoten. Maak de taart zo glad mogelijk en spuit “golfjes” op de bovenkant van de taart.
Versier de taart eventueel met sprinkles en natuurlijk paaseitjes!

(dit bericht verscheen als eerste op nieuws.nl)

4 thoughts on “Chocola – Hazelnoottaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *