Maltezer cupcakes

recept maltezer cupcakes

recept maltezer cupcakes

Ik ben gek op Maltezers, chocola is altijd goed natuurlijk maar dat malt smaakje in de binnenkant vind ik echt heerlijk en ik kan zo de hele zak wegwerken. Altijd als ik iets lekker vind kan ik het niet laten om te bedenken of er ook een cupcake van te maken is, bij maltezers leek me dat geen probleem en dus vind je hier het recept om zelf deze maltezer cupcakes te maken.

recept maltezer cupcakes

Recept (12 maltezer cupcakes)

Ingrediënten:
Cupcakes
140 gr. suiker
100 gr. bloem
20 gr. cacao
8 gr. bakpoeder
snufje zout
1 ei
¼ tl. vanille aroma
120 ml. melk
40 gr. boter
Topping
125 gram Maltezers
170 gr. boter
175 ml. melk
snufje zout
150 gr. suiker
25 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
Extra:
12 maltezers

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao in een kom en mix rustig door.
Voeg het ei en de boter toe en mix tot het zanderig is.
Voeg nu beetje bij beetje de melk en de vanille toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 12 cupcakebakjes en bak ze in 20 min. gaar.
Topping
Verkruimel de maltezers.
Doe de bloem, melk, zout, vanille en maltezers in een steelpannentje en verwarm rustig en al roerend tot het iets begint in te dikken.
Voeg de suiker toe en verwarm tot het kookt, laat het nog 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een kom.
Dek af met vershoudfolie en laat volledig afkoelen.
Doe de boter bij het melkpapje en mix in ca. 5 minuten tot een luchtige en egale topping.
Spuit toeven op de cupcakes en versier ze door op iedere cupcake een maltezer te leggen.

One thought on “Maltezer cupcakes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *