Bokkenpootjes ijscake (met karamel)

recept bokkenpootjes ijstaart

recept bokkenpootjes ijstaart

Soms maak ik iets waarvan ik later denk, waarom heb ik dit niet eerder gedaan?! Deze ijscake is er een van, zo simpel en zo ontzettend lekker! Bokkenpootjes, karamel, ijs…. al aan het watertanden?

Een tijdje geleden nam mijn schoonzusje een bokkenpootjes ijstaart mee en daardoor kwam ik op het idee om zelf ook aan de slag te gaan met (hoe origineel) bokkenpootjes, het zijn gewoon mijn lievelingskoekjes, can’t help it. Natuurlijk gaf ik mijn eigen draai aan het recept (wat ik overigens ook niet aan d’r gevraagd heb want hoe moeilijk kan het zijn) en hij smaakte heel anders maar oh zo lekker!

recept bokkenpootjes ijstaart

De hele “cake” was binnen 48 uur op! Heel eerlijk? Als ie dubbel zo groot geweest was was het binnen dezelfde tijd gelukt (wat meteen de rede is dat ik vaak wat kleinere taartjes bak).

Recept (bokkenpootjes-karamel ijscake).

Ingredienten:
1 liter slagroomijs
¾ blikje dulce de leche
200 gr. bokkenpootjes

Bereidingswijze:
Haal het ijs uit de vriezer en laat het een paar minuutjes staan zodat het goed te scheppen is.
Bekleed ondertussen een cakeblik met vershoudfolie.
Breek de bokkenpootjes in grove stukken.
Schep het ijs in een grote mengkom en voeg de bokkenpootjes toe.
Voeg ook de dulce de leche toe maar doe dit ik dikke klodders ipv. 1 grote schep.
Spatel het nu snel door elkaar zodat door het hele ijs klodders dulce de leche en koek zit.
Schep het ijsmengsel nu in het cakeblik en dek het af met vershoudfolie.
Zet de ijscake nu minimaal 24 uur in de vriezer, daarna is hij klaar om omgekiept en aangesneden te worden.

One thought on “Bokkenpootjes ijscake (met karamel)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *