Peanut butter oreo cupcakes

recept oreo pinda cupcakes 1

recept oreo pinda cupcakes 1

Iedereen kent ze wel, oreo koekjes. Ze zijn al lekker als je ze gewoon zo eet maar je kan er natuurlijk nog veel meer lekkere dingen mee maken. 

Behalve de standaard oreo’s kwam ik dit keer ook peanut butter oreo’s tegen en daarmee besloot ik deze super lekkere peanut butter oero cupcakes te maken, het recept vind je natuurlijk hieronder!

recept oreo pinda cupcakes

Je proeft in de cupcakes zeker pindakaas terug maar het is absoluut niet zo dat je een hap kleffe pindakaas in je mond krijgt! Heb je niet heel veel tijd om de cupcakes te maken? Maar de crème dan een dag van te voren, het melkmengsel kan dan ’s nachts afkoelen en de volgende dag hoef je er alleen maar boter en pindakaas doorheen te mixen.

Recept (12 peanut butter oreo cupcakes).

Ingrediënten:
Cupcakes
120 gr. bloem
140 gr. suiker
8 gr. bakpoeder
snufje zout
40 gr. boter
1 ei
¼ tl. vanille aroma
120 ml. melk
80 gr. pindakaas
75 gr. peanut butter oreo’s
Topping
170 gr. boter
175 ml. melk
snufje zout
150 gr. suiker
25 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
80 gr. pindakaas
3 oreo koekjes

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg de vanille en de boter toe en mix tot het zanderig is.
Voeg het ei en de pindakaas toe.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en mix steeds goed tot een egaal beslag ontstaat.
Breek de oreo koekjes in stukken en roer deze door het beslag.
Vul cupcakepapiertjes tot ⅔ met beslag.
Bak de cupcakes nu in 20 min. gaar.
Topping
Doe de melk samen met de vanille en zout in een pannetje.
Zeef de bloem erbij en verwarm het mengsel nu op middelhoog vuur (blijf constant roeren) tot het begint in te dikken).
Voeg de suiker toe en blijf roeren tot het kookt.
Laat het mengsel nog 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een schaal.
Bedek het met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen.
Mix de boter en de pindakaas door het melkmengsel tot het een egaal en luchtige crème is geworden.
Spuit toeven op de afgekoelde cupcakes en steek in iedere toef een halve oreo.

4 thoughts on “Peanut butter oreo cupcakes”

  1. Hoi Marieke,

    Ik heb de cupcakes net gemaakt en ze zijn heerlijk 😀!
    Omdat het er wel wat veel zijn om in 1x op te eten, vraag ik me af hoe ik ze kan bewaren. Moeten ze, vanwege de toef, in de koelkast of hoeft dat niet omdat de melk gekookt is?

    Groetjes,
    Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *