Candy cake

candy cake

candy cake

Bij ons in huis wordt alles gevierd met taart (duh) dus toen ik hoorde dat ik een nieuwe baan had besloot ik meteen om een taart te maken die al een hele tijd op mijn lijstje stond, namelijk een candy cake! Een taart die er vooral heel erg mooi uitziet maar ook zeker lekker smaakt en natuurlijk deel ik het recept graag met jullie!

candy cake

Ik kan echt heel blij worden van zo’n kleurrijke taart bomvol snoepgoed, met eigenlijk maar een heel klein beetje moeite heeft deze taart meteen en wauw-effect, ben je dus niet al te goed met decoreren of verschillende spuitmondjes? Probeer deze taart dan eens, weinig tot geen skills voor nodig en echt, iedereen vindt deze taart mooi!

candy cake

Recept candy cake (15 cm doorsnede).

Ingrediënten:
Cake
280 gr. suiker
240 gr. bloem
16 gr. bakpoeder
snufje zout
2 eieren
240 ml. melk
80 gr. boter
½ tl. vanille aroma
Decoratie
1x basis recept voor botercrème
Verschillende soorten snoep (lolly’s, toverballen, jelly beans enz.)
100 gr. witte chocolade
50 ml. slagroom
groene, blauwe en roze kleurstof

Bereidingswijze:
Cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout.
Voeg de boter en de vanille toe en mix tot het zanderig wordt.
Voeg de eieren toe en beetje bij beetje de melk tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag in 3 delen en bak ieder deel in ca. 25 min. gaar.
Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.
Decoratie
Meng een paar druppels roze kleurstof door de botercrème.
Smeer tussen de cake lagen een laagje botercrème en smeer dan een dun laagje crème over de hele taart.
Zet de taart min. 15 min. in de koelkast.
Smeer nu een dikkere strakke laag crème over de hele taart en zet de taart weer voor min. 15 min. in de koelkast.
Smelt de chocola samen met de slagroom au bain marie en roer tot een egaal mengsel ontstaat.
Voeg een paar druppels groene en blauwe kleurstof toe en roer nog  even goed door.
Laat het mengsel afkoelen tot het weer wat dikker wordt.
Steek de lolly en zuurstokken in de de taart en giet een laagje van het chocolademengsel over de taart.
Spuit of schep een beetje extra chocolademengsel op de plaatsen waar je de chocola over de rand wil laten lopen.
Verdeel nu wat extra snoep over de bovenkant van de taart.

2 thoughts on “Candy cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *