Botercrème voor laagjes taart.

basis recept botercreme

De ideale botercrème om een laagjes taart strak mee af te smeren.

basis recept botercreme

Ga je een taart maken die uit meerdere lagen bestaat en wil je deze graag heel strak maken? Dan is dit een erg fijn recept voor botercrème waar je zeker een mooie strakke taart mee maakt!

basis recept botercreme

Er zijn natuurlijk meerdere recepten voor botercrème die je kan gebruiken bij het maken van een laagjes taart (doe ik ook wel eens) maar als ik echt een strakke taart wil zonder het mezelf heel moeilijk te maken kom ik toch altijd weer terug bij deze crème. Hij is makkelijk en snel te maken en heeft precies de goede stevigheid om een prachtige taart mee te maken. Door het toevoegen van smaakstof kan je deze crème in no-time omtoveren tot iedere gewenste smaak.

Dit recept is genoeg om een taart van 15 cm doorsnede 2 keer te vullen en af te smeren.

Recept botercrème (laagjes taart)

Ingrediënten:
500 gr. poedersuiker
250 gr. zachte boter
2 tl. vanille
90 ml. melk

Bereidingswijze:
Mix de boter met de poedersuiker snel door elkaar.
Voeg de vanille toe en langzaam de melk.
Mix nog eens 5 min. op hoge snelheid tot een luchtige en lichte crème ontstaat.
Eventueel kan je nu nog een smaak en/of kleurstof toevoegen en nog even snel doormixen.

4 thoughts on “Botercrème voor laagjes taart.”

    1. Hoi Mandy,

      Als ik moet kiezen ga ik denk ik voor de topping van de peanutbutter oreo cupcakes maar dan zonder pindakaas en oreo’s erop. Binnenkort wil ik een artikel maken met de ideale basis voor cupcaketopping maar ik heb nog even geen idee wanneer dit online zal komen…

      Groetjes Marieke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *