Appeltaart cupcakes

recept appeltaart cupcakes

recept appeltaart cupcakes

Een cupcake die voelt al een cupcake maar smaakt naar appeltaart, het kan! Dit recept voor appeltaart cupcakes is dus geen mini versie van de bekende appeltaart maar met de lekkere appelvulling en karameltoef doet ie wel heel erg aan appeltaart denken.

recept appeltaart cupcakes

Voor de vulling van de cupcakes gebruikte ik een appel-framboosspread van Yespers, in principe kan je iedere soort appeljam gebruiken voor de vulling maar in de spreads van Yespers zit geen toegevoegde suiker waardoor de cupcake niet mega zoet maar precies goed naar appeltaart smaakt. Kan je de spreads niet vinden in de supermarkt? Kijk dan even in het koelschap, doordat er geen conserveringsmiddelen in zitten moeten deze spreads gekoeld bewaard worden.

recept appeltaart cupcakes

Recept appeltaart cupcakes (12 stuks).

Ingrediënten:
Cupcakes
120 gr. bloem
140 gr. suiker
8 gr. bakpoeder
snufje zout
1 ei
¼ tl. vanille aroma
120 ml. melk
¼ tl. kaneel
40 gr. boter
Appel – framboosspread (Yespers)
Topping
170 gr. boter
175 ml. melk
snufje zout
150 gr. suiker
25 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
karamel aroma

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder.
Voeg de boter en vanille aroma toe en mix tot een zanderig geheel ontstaat.
Voeg nu het ei en de beetje bij beetje de melk toe tot het een egaal beslag is.
Verdeel het beslag over cupcakespapiertjes en bak ze in 20 min. gaar.
Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Snij met een mesje of appelboor een gat in de bovenkant van iedere cupcake, schep er een theelepeltje appelspread in en leg de bovenkant van het uitgesneden stukje terug op de cupcake.
Topping
Doe de melk, bloem, zout en vanille aroma in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur tot het begint in te dikken.
Voeg de suiker toe en verwarm tot het gaat koken, laat het nog ca. 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een kom.
Dek het af met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen.
Doe de boter en een paar druppels karamel aroma bij het afkoelde melkmengsel en mix tot een mooie crème ontstaat.
Spuit op iedere cupcake een toef crème en decoreer eventueel met een klein beetje kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *