Appel beignets

recept appelbeignets

recept appelbeignets

In deze tijd van het jaar ga ik ieder jaar weer helemaal los op de oliebollen, ik eet er veel te veel, voel me dik en omdat het dan toch al “hopeloos” is duw ik er gewoon nog een zak oliebollen achteraan. Ieder jaar weer. Maar dit jaar niet!

Nee ik probeer niet ineens gezond te doen (werkt toch niet), dit jaar stop ik me vol met deze super lekkere homemade appelbeignets (voel ik me toch nog een beetje gezond want er zit tenslotte fruit in)!

Ze zijn misschien nog wel makkelijker te maken dan oliebollen en echt… lekker joh! Warm zijn ze het aller lekkerst maar je kunt ze ook prima koud eten.

Recept appel beignets (12-15 stuks).

Ingrediënten:
125 gr. bloem
½ tl. kaneel
snufje zout
1 ei
180 ml. melk
1 tl. olie
¼ tl. vanille aroma
1 tl. lichtbruine basterdsuiker
4 appels (goudreinetten)
100 gr. kristalsuiker
(zonnebloemolie)

Bereidingswijze:
Mix de bloem, basterdsuiker, zout en de helft van de kaneel door elkaar.
Voeg het ei, melk, olie en vanille toe en mix tot een glad beslag ontstaat.
Laat het beslag 20 min. rusten.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij ze in dikke plakken.
Meng de kristalsuiker met de overgebleven kaneel en zet opzij.
Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden.
Haal de plakken appel door het beslag en bak ze in ca. 2 min. per kant goudbruin.
Laat de beignets kort uitlekken en haal ze door het suikermengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *