Kidsproof: Pepernoten tiramisu

pepernoten tiramisu

pepernoten tiramisu

Oh dit is echt zooo lekker! Eigenlijk hou ik zelf helemaal niet van de sterke-koffie-met-alcohol tiramisu en voor deze tiramisu ben ik opzoek gegaan naar iets anders zodat de kinderen mee kunnen eten (en ik dus ook) en is gemaakt zonder alcohol en zonder koffie maar lekker joh!

pepernoten tiramisu

Speciaal voor de knusse winterdagen waar de pepernoten je om de oren vliegen (I know, het zijn officieel kruidnoten maar iedereen noemt ze pepernoten toch?!) heb ik er een hele lading van die lekkere knapperige koekjes in verwerkt. Yammie!

pepernoten tiramisu

Niks bakken of moeilijke dingen dus zelfs kleine kinderen kunnen helpen om dit heerlijke nagerecht in elkaar te zetten en daarna natuurlijk heerlijk met z’n allen smullen.

pepernoten tiramisu

Recept

Ingrediënten:
150 ml. melk
200 gr. kruidnoten (+ extra ter decoratie)
80 gr. nesquik (+extra ter decoratie)
2 el. kristalsuiker
250 ml. verse slagroom
250 gr. mascarpone

Bereiding:
Los de nesquik op in de melk.
Doe de helft van de kruidnoten in een schaal en giet hier de helft van de chocolademelk overheen.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Roer de mascarpone los en meng deze kort door de slagroom.
Schep de helft van het slagroommengsel in de schaal op de kruidnoten.
Doe de overgebleven kruidnoten in een schaaltje en giet hier de rest van de chocolademelk overheen. Roer dit even en laat het heel even staan totdat de kruidnoten de chocolademelk beginnen op te nemen.
Schep daarna de kruidnoten in de schaal op het slagroommengsel.
Schep de rest van het slagroom mengsel nu ook in de schaal en decoreer met wat extra nesquik poeder en de extra kruidnoten.

 

9 thoughts on “Kidsproof: Pepernoten tiramisu”

 1. Wow!

  Sowieso is tiramisu TE lekker, en deze variant moet ik gewoon proeven. Met pakjesavond wil ik dit op tafel zetten. Ik laat weten wat er terecht is gekomen van het kokkenrellen goed?

  Sinterklaasgroet,

  Rob

 2. Wat een leuk recept! Goed idee voor de Sinterklaas. Ik heb er wel even een vraagje over. Kan je dit recept ook een dag van tevoren maken?

  Alvast bedankt voor de reactie!

  P.s. Goed idee van Laura’s Bakery om Sinterklaas inspiratie te posten. Zo ben ik op deze site terecht gekomen!

 3. Voor hoeveel personen is dit?
  Ik wil het graag op 5 dec maken maar dan voor iedereen in een klein schaaltje..
  Lijkt me een heerlijk dessert!

 4. De Sinterklaastijd en daarmee de tijd voor pepernoten ligt alweer achter ons. Ik heb voor pakjesavond deze tiramisu gemaakt; echt zoooooooooooo lekker, was echt smullen. Maar nu heb ik geen pepernoten meer in huis en toch zin in deze tiramisu. Zou ik speculaas kunnen gebruiken als vervanging voor de pepernoten?

  1. Hoi Astrid,

   Waarschijnlijk smaakt het net een tikje anders maar het lijkt me zeker het proberen waard!
   Om het wat makkelijker te maken met opscheppen zou ik de speculaasjes wel in stukken breken.
   Ik hoor graag hoe het smaakte!

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *