Karamelsaus

recept karamelsaus

recept karamelsaus

Ik ben echt gek op karamel, karamel snoepjes, karamel ijs, karamel alles… en natuurlijk dus ook karamel saus. Ik besloot dit (eindelijk) eens zelf te gaan maken en het bleek helemaal niet moeilijk! 

Een beetje opletten is het wel want voor je het weet is de suiker te donker en bitter maar verder stelt het weinig voor. Lees snel verder voor het recept van deze makkelijke karamelsaus!

recept karamelsaus

Recept

Ingrediënten:
120 ml. slagroom
125 ml. water
200 gr. kristalsuiker
snufje zout
½ tl. vanille essence

Bereiding:
Doe het water in een pannetje met dikke bodem en schep hier de suiker op (roer dit niet).
Verwarm tot de suiker gesmolten is en het amberkleurig is.
Doe de vanille bij de slagroom en warm dit een beetje op, het hoeft niet te koken.
Haal de suiker van het vuur en voeg de slagroom toe en roer dit goed door (pas op; dit gaat borrelen en stomen).
Voeg de zout toe en roer nog even goed door.
Giet de saus in een hittebestendig schaaltje en laat het volledig afkoelen, de saus dikt nog verder in onder het afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *