Pumpkin spice cupcakes met roomkaas glazuur

recept pumkin spice cupcakes

Recept voor heerlijk herfstige pumpkin spice cupcakes.

recept pumkin spice cupcakes

Hoe doen andere moeders dat toch, een netjes en schoon huis houden als er ook een peuter woont? Ik hoor duidelijk niet bij dat opgeruimde soort. Trust me, het is bij mijn thuis niet vies en je kan gerust wat eten en drinken van me aannemen maar soms ziet het er ronduit uit alsof er zojuist een orkaan door mijn woonkamer is geraasd.

Vaak hoor je ze zeggen dat zodra hun kroost op bed ligt ze snel door het huis razen, alles een plekje geven, doekje over het aanrecht en klaar. Hier lukt dat nooit. Mevrouw slaapt nog maar 1 keer per dag zo’n 1,5 uur als je geluk hebt. Zodra ze dus besloten heeft om haar ogen dicht te doen wil ik alles doen wat lastig is met een rondrennende peuter, ALLES. Dat wil dus zeggen in 1,5 uur dingen op de laptop doen, recepten bedenken, maken, aanpassen en opnieuw maken, foto’s maken en het liefst dan ook meteen gaan bloggen over het zojuist gemaakte lekkers.

recept pumkin spice cupcakes

Krijg je al een idee hoe mijn huis eruit ziet zodra dat allemaal gebeurd is en ik tussendoor echt geen tijd kan vinden om ook nog op te ruimen? Nou hier komt een foto:

Grapje! Je denkt toch niet dat ik dat beeld het wereld wijde web op ga helpen haha! Je hebt vast wel een idee. Zodra mevrouw haar ogen weer open doet ruim ik de boel wel weer op maar niet voor ik een lekkere cupcake gegeten heb, je moet natuurlijk wel proeven wat je bakt toch?! Over cupcakes gesproken… Deze pumpkin spice cupcakes met te lekkere topping moet je echt even maken, je vergeet alle troep er meteen van!

recept pumkin spice cupcakes

Recept (ca. 16 cupcakes pumpkin spice cupcakes)

Ingredienten:
Cupcakes
270 gr. suiker
120 ml. olie
2 eieren
250 gr. bloem
1 tl. bakpoeder
1 ½ tl. pumpkin spice mix
snufje zout
190 gr. pompoenpuree
Topping
300 gr. poedersuiker
50 gr. zachte boter
125 gr. koude roomkaas

Werkwijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem, zout, bakpoeder en pumpkin spice mix in een kom en zet opzij.
Mix de olie met de suiker.
Voeg 1 voor 1 de eiren toe en mix steeds goed.
Voeg nu beetje bij beetje het bloemmengsel en de pompoenpuree toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met beslag en bak ze in 20-25 min. gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je de topping erop spuit.
Topping
Mix de boter met de suiker tot het zanderig wordt.
Voeg de roomkaas toe en mix tot alles goed gemengd is.
Mix nu nog een paar minuten op de hoogste stand tot het een luchtige crème is.
Spuit nu toeven op de afgekoelde cupcakes.
Eventueel kan je ze nog decoreren door er een beetje kaneel over te strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *