
Plaatste ik laatst een heerlijk brownie recept, deze is misschien nog wel beter! De vorige was heerlijk met stukjes chocolade erin maar hou je van een brownie met perfect knapperige bovenkant dan vind je dit recept misschien nog wel lekkerder!
Ik maak regelmatig brownies en welk recept mijn voorkeur heeft vind ik moeilijk te zeggen, ik hou wel van een brownie met iets extra’s zoals de chocolade stukjes maar als ik zin heb ik een “plain brownie” dan maak ik ze zeker op de manier die je hieronder kan lezen.
Recept.
Ingredienten:
135 gr. pure chocolade
115 gr. boter
215 gr. kristalsuiker
2 eieren
85 gr. bloem
(browniepan van 15×25 cm bekleed met bakpapier)
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop met een mixer de eieren samen met de suiker in ca. 5 min. luchtig.
Smelt de chocolade samen met de boter tot er een glad en egaal mengsel ontstaat.
Voeg het chocolade mengsel aan de eieren toe en roer dit kort met een spatel door elkaar.
Zeef de bloem bij het ei/chocolade mengsel en meng dit weer kort maar goed met een spatel door elkaar.
Giet het beslag in de browniepan en bak de brownie in 30 min. gaar.
Ik ga dit recept absoluut namaken! Zou je dit recept ook met melkchocolade kunnen maken?
Groetjes
Ja hoor! De brownie zal dan wat zoeter worden.