Luchtige chocolade cupcakes.

recept luchtige chocolade cupcakes

recept luchtige chocolade cupcakes

Na de pruimentaart (waarvan de hubster niks heeft gezien, oeps, op!) en de aalbes-kokos cake die meneer niet lust werd het tijd om iets te maken wat hij wel lust en waarvan het me is gelukt om het niet op te eten voordat hij thuis was (nee het is niet minder lekker maar het was gewoon te veel!). 

recept luchtige chocolade cupcakes

De hubster is gek op chocola, chocolade cake en chocolademousse en dus maakte ik super luchtige chocolade cupcakes met een nog luchtigere chocolade toef, scroll snel naar beneden voor het recept!

recept luchtige chocolade cupcakes

Recept
(de toef kan makkelijk een dag van te voren gemaakt worden)

Ingredienten:
De cupcakes (ca 12 stuks)
100 gr. bloem
20 gr. cacao
140 gr. kristalsuiker
8 gr. bakpoeder
snufje zout
40 gr. zachte boter
120 ml. melk
1 ei
1/2 tl. vanille essence
De toef
200 gr. melk chocolade
200 ml. slagroom
1 zakje klopfix
12 bros balletjes

Werkwijze:
De cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de bloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout door elkaar en voeg hier de boter en het ei aan toe tot alles goed gemixt is.
Voeg beetje bij beetje de melk en de vanille toe en mix tussendoor goed tot het een egaal beslag is.
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak ze in 20 min. gaar.
De toef
Smelt de chocolade samen met de slagroom tot alle chocola gesmolten is (dit kan in de magnetron of au bain marie).
Giet het mengsel door een zeef en laat het goed afkoelen in de koelkast.
Stop het mengsel in een mengkom en voeg de klopfix toe.
Mix het mengsel nu tot een stevig en luchtig mengsel.
Doe dit in een spuitzak en spuit mooie toeven op de (afgekoelde) cupcakes.
Zet op iedere toef een bros balletje.
Bewaar de cupcakes in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *