Friekandellenbroodjes

Er is een hele periode geweest dat wij deze broodjes ieder weekend als lunch aten, op de een of andere manier is het uit ons systeem verdwenen maar nu de dagen weer wat koeler worden krijg ik weer meer warme snaai zin en pakte ik onze oude gewoonte weer op.

recept frikandellenbroodjes

Het recept voor deze frinkandellenbroodjes is zo makkelijk dat ik het wel met jullie moest delen! Ook handig; als je de frikandellen en bladerdeeg van de AH gebruikt zijn ze ook nog eens lactose vrij!

recept frikandellenbroodjes

Recept (voor 4 frikandellenbroodjes)

Ingrediënten:
4 vellen bladerdeeg (ontdooid*)
2 frikandellen
chilisaus

Werkwijze:
1. Snij aan 1 kant van de bladerdeegvellen 5 sneetjes.
2. Leg een druppel chilisaus op de onbesneden kant en smeer deze uit.
3. Snij de frikandellen doormidden en leg op ieder velletje bladerdeeg een halve frikandel.
4. Vouw de velletje bladerdeeg dicht en duw ze vast met een vork.
5. Zet ze nu 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.
6. Eet smakelijk!

*Ik heb bevroren frikandellen gebuikt, als je ze eerst laat ontdooien komt het bladerdeeg wat mooier omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *