Marmer cupcakes.

recept marmer cupcakes

Vorige week kreeg ik de vraag of ik cupcakes wilde maken en ik mocht zelf weten wat voor soort. Het mocht niet te veel werk zijn want ik zat nogal in tijdnood en eigenlijk kon ik ook helemaal niet kiezen, zou het iets met vanille of toch chocola worden?

recept marmer cupcakes

Als je niet kan kiezen waarom doe ik dan beide?! En zo kwam het dat ik een lading marmer cupcakes maakte, inclusief gemarmerde toef.

recept marmer cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes:
120 gr. bloem
10 gr. cacao
1 ei
120 ml. melk
snufje zout
¼ tl. vanille essence
140 gr. suiker
8gr. bakpoeder
40 gr. boter
(cupcake vormpjes)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de bloem, suiker, zout en bakpoeder samen met het ei en de boter tot het korrelig is.
Voeg beetje bij beetje de melk en de vanille toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 2 kommen en mix door een kom de cacao.
Vul de cupcake vormpjes met beide beslagsoorten (schepje om schepje tot de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn).
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.

Ingrediënten voor de toef:
230 gr. zachte boter
420 gr. poedersuiker
2 tl. vanille essence
snufje zout
60 ml. slagroom
20 gr. cacao
(spuitzak + mondje)

Mix alle ingrediënten behalve de cacao tot een luchtige crème (ca. 5 minuten).
Schep de helft van de crème in een kom en mix door de andere helft de cacao.
Schep beide soorten crème in een spuitzak en probeer er zo veel mogelijk voor te zorgen dat de chocolade crème en de vanille crème ieder aan een andere kant zit zodat ze samen komen bij het spuitmondje.
Spuit mooie toeven op de afgekoelde cupcakes.

3 thoughts on “Marmer cupcakes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *