Met karamel gevulde chocolade koekjes.

ecept chocolade karamel koekjes

Soms kan ik zo’n zin in koekjes hebben maar niks in huis hebben. Zo’n moment had ik vandaag en gelukkig het ik genoeg in huis om zelf super lekkere koekjes te maken!

 

ecept chocolade karamel koekjes

ecept chocolade karamel koekjes

De chocolade koekjes zijn gevuld met heerlijke karamel en dat maakt ze zo lekker dat ik er maar niet af kan blijven. Ach, we maken straks wel een enorme compensatie smoothie zodat ik me niet al te ongezond voel!

 

ecept chocolade karamel koekjes

Ingrediënten:
80 gr. bloem
25 gr. cacao
½ tl. bakpoeder
90 gr. kristalsuiker
30 gr. boter
1 ei
½ reep karamel (zachte caramel break van Lonka)

Meng alle ingrediënten behalve de karamel in een kom tot het ei redelijk is opgenomen.
Kneed nu met je handen tot er een redelijk plakkerig deeg ontstaat.
Wikkel het deeg in verhoudfolie en leg het 45 min. in de koelkast.
Snij de karamel in blokjes van ca. 1 vierkante cm.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en haal er brokken van ca 3 cm af.
Duw een stukje karamel in het midden en draai er een mooi bolletje van.
Leg alle bolletjes op een bakplaat (met bakpapier bekleed) en bak ze in 12 min. gaar.
Laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *