Cola cupcakes.

cola cupcakes

1,5 week geleden was het op veel basisscholen weer tijd voor de cito toets, inmiddels is het bijna traditie geworden dat er op de basisschool waar mijn vader conciërge is op de laatste dag cupcakes gegeten worden.

 

cola cupcakes

cola cupcakes

Dit jaar bedacht ik een echte kinder cupcake met cola! De geur die ervan af kwam! Alsof je met je neus in een zak cola snoepjes zat! Gelukkig vielen ze in de smaak en nu is het voor alle leerlingen afwachten geblazen over wat de uitslag zal zijn.

cola cupcakes

cola cupcakes

Ingrediënten (voor ca. 12 cupcakes)
120 gr. bloem
140 gr. suiker
snufje zout
8 gr. bakpoeder
1 ei
120 ml. melk
¼ tl. vanille
40 gr. boter

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder samen.
Voeg de boter en het ei toe en mix tot het korrelig wordt.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en mix tot een glad beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en bak ze in 20 min. gaar.

De topping.
375 gr. poedersuiker
120 gr. zachte boter
40 ml. melk
½ flesje cola smaakstof (LorAnn)
12 mini colaflesjes (Haribo)
rode kleurstof

Mix de boter zacht en romig.
Voeg de poedersuiker en de smaakstof toe en mix goed.
Voeg beetje bij beetje wat melk toe, stop zodra de crème goed romig maar niet te dun is.
Doe een spuitmondje in een spuitzak en maak met een kwastje en de rode kleurstof 3 strepen in de spuitzak.
Schep voorzichtig de cola crème in de spuitzak en maak mooie toeven op de cupcakes.
Maak de cupcakes af door er een colaflesje op te leggen.

3 thoughts on “Cola cupcakes.”

  1. Hoihoi!
    Wat een leuke cupcakes zeg, en wauw wat zien ze er mooi uit.
    Ze zullen vast gesmaakt hebben.
    Groetjes, Rensina
    PS. Ik weet niet of je mijn blog ook volgt, maar leuk nieuws op bloggebied, nu op de blog! 🙂

  2. Morgenochtend trakteert mijn dochter – cola fan – deze cakejes op school. Kan ik de topping erop vanavond al maken? Ik heb de cakejes ingevroren. Wanneer kan ik ze het beste ontdooien en moet ik ze in de koelkast laten ontdooien of niet?

    1. Hoi Monica,

      Ik zie je berichtje helaas nu pas. Geen idee of je er nog iets aan hebt maar de cakejes kan je het beste de avond ervoor (in de koelkast) laten ontdooien, nadat je de toef erop gespoten hebt kan je ze dan verder op kamertemperatuur laten komen.

      De topping kan je inderdaad goed een avondje van te voren maken.

      Groetjes Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *