Havermout appelkoek.

Een tijdje geleden belde de postbode aan met een wel heel leuk pakje: verse koekjes! Koopmans heeft een nieuw product waar je heerlijke havermoutkoekjes mee kan maken.


havermout appelkoek

Ik was een beetje bang dat de koekjes mega taai geworden waren (ze zaten namelijk niet luchtdicht verpakt) maar ze waren nog super lekker, voor mij een rede om heel nieuwsgierig te worden naar deze koekjes die dus ook nog goed houdbaar zijn.

havermout appelkoek

De koekjes haalde het einde van de dag niet maar de pak mix die erbij zat wel, omdat ik de koekjes natuurlijk al geproefd had besloot ik er wat anders mee te maken namelijk havermout appelkoek, lekker joh!

havermout appelkoek

Ik ben echt enthousiast over deze mix, het stelt niet heel veel voor om met losse ingrediënten havermoutkoekjes te maken maar met dit pak ben je lekker snel klaar en het smaakt super lekker!

Ingrediënten:
1 pak Koopmans Havermoutkoekjes
100 gr. boter
2 el. melk
1,5 tl. kaneel
2 appels
abrikozenjam

Materiaal:
springvorm (24 cm)

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de springvorm in of bedek de bodem met bakpapier.
Klop de boter met een mixer zacht en voeg de mix en de melk toe.
Voeg het kaneel toe en kneed met de hand tot een samenhangend deeg ontstaat.
Druk het deeg in de springvorm plat met je vingers of de bolle kant van een lepel.
Snij de appels in partjes en verdeel deze over het deeg.
Bak de koek nu in 20 min. gaar.
Laat de koek afkoelen en verwarm de jam kort.
Bestrijk de appelkoek met de warme jam.

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *