Beauty met ballen (bosbessentaart).

Soms is een gewone taart niet genoeg, dan wil je een taart met een echte wowfactor. Ik had geen speciale reden maar wilde toch graag eens iets echt “anders” maken en besloot eens wat te proberen met gelatine bubbels, iets wat ik een poos geleden op pinterest tegen kwam met deze beauty met ballen tot gevolg!

bosbessentaart

gelatine bubbels

Het was een beetje viezerikken om de bubbels te maken maar stiekem ook erg leuk om te doen met een super mooi resultaat! De taart zelf is gemaakt van bosbessencake en botercrème in 2 kleuren, erg lekker!

bosbessentaart

Omdat ik nergens een goede uitleg kon vinden over de bubbels heb ik er zelf maar een filmpje van gemaakt! Wat vinden jullie? Is het fijn/leuk om dingen zo in een filmpje te zien of zien jullie liever alleen foto’s? Ik hoor het graag!

Voor het gemak hieronder nog even de benodigdheden voor de bubbels op een rij:
2 el. gelatinepoeder
4 el. koud water
glanspoeder
druppel kleurstof
beetje boter
sateprikkers
plakband
kleine ballonnen

De taart ingrediënten:
240 gr. bloem
280 gr. suiker
16 gr. bakpoeder
snufje zout
80 gr. boter
240 ml. blauwe bessensap (Hero)
2 eieren
½ tl. vanille essence
(bakblik van 15 cm doorsnee)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng alle droge ingrediënten samen met de boter en de eieren in een kom.
Voeg beetje bij beetje het bessensap en de vanille toe en mix tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over 3 delen en bak ieder deel in 25 min. gaar.
Laat de cakes nu helemaal afkoelen.

De crème:
750 gr. poedersuiker
240 gr. zachte boter
100 ml. melk
kleurstof

Mix de boter met de poedersuiker tot alles goed is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje wat melk tot er een romige, goed smeerbare crème ontstaat.
Verdeel de crème in 2 kommen en geef iedere kom een andere kleur.

Stapel de cakelagen op elkaar met ertussen steeds een laagje botercrème.
Smeer de hele taart nu af, begin door de onderste kleur er grof op te smeren, doe daarna het zelfde met de bovenste kleur en de bovenkant.
Maak de spatel goed schoon en maak nu de taart in zijn geheel glad.
Plak (eventueel met wat maissiroop) de bubbels op de taart.

8 thoughts on “Beauty met ballen (bosbessentaart).”

  1. Hallo,

    Erg laat deze reactie maar ik hoop dat je alsnog reageert. Als ik gelatineblaadjes gebruik in plaats van poeder hoeveel blaadjes moet ik dan gebruiken? En veranderd dat dan iets aan de bereidingswijze/ andere ingrediënten?

    Dankjewel!

    1. Hoi Daniëlle,

      Welke verhouding precies gelijk is als je het poeder vervangt met gelatine blaadjes weet ik niet, dit zou je een beetje op de gok moeten doen.
      Zelf zou ik niet zo snel het poeder vervangen aangezien poeder veel makkelijker oplost en dus makkelijker vloeibaar kan worden. De blaadjes hebben iets meer werk nodig om vloeibaar te worden.

      Ik zou denk ik gokken op 4-6 blaadjes gelatine, deze goed zacht laten worden in koud water, goed uitknijpen en er dan net iets minder water bij doen dan het recept aangeeft. Maar nogmaals, dit is een gok, proberen op eigen risico dus 😉 succes!

    1. Hoi Derya,
      Ik zou het niet weten, zelf heb ik nog nooit iets met agar agar gemaakt maar misschien dat google het antwoord op je vraag beter weet dan ik!
      Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *