Review: Dr. Oetker eetbare vormpjes

27

Afgelopen week werd er een heel leuk pakket van Dr. Oetker bezorgd met daarin alles om cupcakes te maken inclusief cupcake papiertjes, maar dit waren geen gewone papiertjes, nee, deze kun je opeten! Ik heb ze getest en wat ik ervan vind lees je hier.

24

De cupcake papiertjes zijn gemaakt van ouwel, een soort snoeppapier van vroeger en zouden goed hun vorm moeten houden in de oven zodat er geen cupcake bakvorm voor nodig is, ik was super nieuwsgierig en heb ze dus ook snel uitgeprobeerd.

26

Ik heb de vormpjes gebruikt in combinatie met een pak mix voor cupcakes van Dr. Oetker, dit is een vrij dik beslag, hoe de vormpjes zich houden bij een vloeibaarder beslag weet ik niet maar deze vielen niet tegen! Van de 12 cupcakes die ik maakte waren er 2 niet meer helemaal rond, de rest zag er prima uit.

Ook verkleurde de vormpjes helemaal niet en daar was ik toch wel een beetje bang voor.

25

En dan is het tijd om ze op te eten, een beetje gek was het wel om zo je mond in een cupcake met papiertje te zetten en helaas gebeurde waar ik al wel een beetje bang voor was; je proeft de ouwel best goed. Misschien dat het met een chocolade cakeje minder opvalt maar helaas was de smaak bij deze vanille cakejes behoorlijk aanwezig en ouwel is niet iets wat ik nou heel erg lekker vind.

28

Alles bij elkaar genomen ligt mijn voorkeur toch nog steeds bij de oude maar vertrouwde papieren cupcake vormpjes die je niet op kan eten, de smaak van een cupcake vind ik het belangrijkst en daar doen de vormpjes helaas wel wat afbreuk aan. Toch denk ik dat ze soms best handig zijn, zeker als je bakt met kinderen, geen gedoe met papiertjes en kruimels die overal rondslingeren na het eten en ook als je wel eens bakt voor oudere mensen kan het handig zijn (ja, ik heb het wel eens meegemaakt dat die lieve oude opa een cupcake met papiertje en al in zijn mond stak)!

De cupcake vormpjes worden per 6 verkocht (3 roze en 3 blauwe) en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij PLUS supermarkten.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *