Appel crumble

appel crumble

Misschien vind ik appelcrumble stiekem wel het allerlekkerste gebak voor in de winter, als ik een schaal heb staan kan ik er niet voorbij lopen zonder en steeds weer een beetje vanaf te snoepen maar eigenlijk is het ook gewoon het lekkerst om het zodra het uit de oven komt op te eten als het nog lekker warm is.

appel crumble

appel crumble

Behalve dat het super lekker is heb je het ook nog binnen 5 minuten in de oven staan en met een beetje fantasie vertel ik mij keer op keer weer dat dit eigenlijk gewoon fruit is en dus best gezond (ahum, nevermind de suiker 😉 ).

appel crumble

Ingrediënten
4 goudrenetten
75 gr. rozijnen
60 gr. kristalsuiker
1 tl. kaneel
40 gr. lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
90 gr. bloem
40 gr. koude boter

Materiaal: ovenschaal of vlaaivorm

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Week de rozijnen even in warm water.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Roer de kristalsuiker en kaneel door de appel en roer hier ook de afgegoten rozijnen doorheen.
Verdeel het appelmengsel over de ovenschaal en druk het een beetje aan.
Meng de basterdsuiker, vanillesuiker en bloem in een kom en doe hier de boter bij.
Wrijf de boter met het bloem/suiker mengsel door je vingers tot het kruimelig wordt.
Verdeel de kruimels over de ovenschaal en zet de schaal 30 min. in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *