Tompouces

tompouces recept

Het is even geleden maar wat een maand was dit zeg! Laten we zeggen dat ie van mij snel voorbij mag zijn maar eindelijk, eindelijk had van de week weer even tijd om wat te bakken (en nu een vrij momentje) om achter de laptop te kruipen en weer eens lekker te bloggen!

tompouces recept

melk

Afgelopen week had ik zo’n zin in wat lekker maar je raad het al… niks in huis! Na wat graaien in alle kasten en lades vond ik hier en daar nog wat spullen en maakte deze super lekkere tompouces!

tompouces recept

Nooit geweten dat het zo makkelijk was om deze dingen te maken!

tompouces recept

Ingrediënten (voor 10 tompouces)
1 zakje mix voor banketbakkersroom
400 ml. slagroom
2 zakjes vanille suiker
10 vellen bladerdeeg
400 gr. poedersuiker
80 gr. frambozen
2 el. melk

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en snij deze doormidden zodat er 20 langwerpige stukken ontstaan.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg zodat het niet te veel omhoog komt tijdens het bakken.
Bak het bladerdeeg nu in 15 min. gaar en laat ze daarna helemaal afkoelen.
Pureer de frambozen en zeef deze zodat de meeste pitjes eruit zijn.
Meng de frambozenpuree met de poedersuiker en de melk. Voeg eventueel wat meer melk toe als het nog te dik blijft.
Giet het glazuur over de helft van de bladerdeegrepen.
Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
Schep de banketbakkersroom bij de slagroom en mix dit tot een egaal mengsel.
Begin met een reep bladerdeeg zonder glazuur, spuit of smeer hier een laag van het slagroommengsel op en maak de tompouce af met een reep geglazuurd bladerdeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *