hi hat cupcakes

hi hat cupcakes

Hi-hat cupcakes stonden al zo ontzettend lang op mijn must-bake-lijstje maar het kwam er maar niet van, een tijdje geleden besloot ik om ze maar gewoon te gaan maken en lekker dat ze waren! Een soort negerzoen (pardon me, een zoen.. zeg je dat zo? Klinkt toch gek) op een chocolade cakeje!

hi hat cupcakes

Als je de cakes voorzichtig doormidden snijd zien ze er zo mooi uit!

hi hat cupcakes
High-Hat cupcakes

 

hi hat cupcakes recept

Voor 12 cupcakes

100 gr. bloem
20 gr. cacao
140 gr. suiker
1 ei
120 ml. melk
snufje zout
40 gr. boter
¼ tl. vanille
8 gr. bakpoeder

Verwarm de over voor op 175 graden.
Meng de bloem, cacao, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
Mix hier de boter en het ei doorheen.
Voeg beetje bij beetje de melk en vanille toe en mix tot een glad beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en bak ze in 20 min. gaar.
(laat de cupcakes helemaal afkoelen voor je de mooie toef erop spuit)

hi hat cupcakes recept

De toef
350 gr. suiker
3 eiwitten
60 ml. water
½ tl. citroensap
1 tl. vanille essence
choco dip (dr. Oetker)
eventueel musketzaad

Doe de eiwitten samen met het citroensap in een kom en mix dit totdat een stevig schuim ontstaat.
Doe de suiker, water en vanille in een pannetje en verwarm dit tot 120 graden.
Voeg de suikersiroop langzaam aan het eiwitschuim toe (blijf ondertussen goed mixen).
Mix nog ca. 5 min. goed door.
Doe het schuim in een spuitzak en spuit grote toeven op de cupcakes.
Zet de cupcakes even in de koelkast zodat de toef goed koud is.
Verwarm de chocola zoals aangegeven op de verpakking.
Dip iedere cupcake in de chocola, laat het overtollige chocola eraf lopen en bestrooi eventueel met musketzaad.

One thought on “hi hat cupcakes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *