Kruidnotencake met amandel

Kruidnotencake met amandel

Ik ben eigenlijk helemaal geen kruidnootfan, die met chocola vind ik echt heerlijk en koop ik maar zelden uit zelfbescherming (de zak MOET dan leeg) maar de standaard kruidnoot vind ik niks, misschien is het omdat ik op mijn werk honderden kilo’s voorbij zie komen maar van mij hoeft het niet zo. Wat ik dan weer wel lekker vind is kruidnotencake!Kruidnotencake met amandel

Kruidnotencake met amandel

Ik denk dat het echt komt doordat ik zoveel kruidnoten zie dat ik ze niet meer in de winkel koop want de smaak in allerlei ander gebak vind ik heerlijk! Dit jaar heb ik dan ook nog geen 1, echt letterlijk nog 0 standaard kruidnoten gegeten! Ook fijn als je straks zoveel kruidnoten hebt gegeten dat je er misselijk van wordt, met dit recept eet het weer heel anders en komen je die overgebleven nootjes toch nog op!

Kruidnotencake met amandel

Kruidnotencake met amandel

Ingredienten:
½ pak boerencakemeel (200gr, koopmans)
200 gr. boter
200 gr. suiker
4 eieren
80 gr. kruidnoten (+ extra ter decoratie)
45 gr. amandelschaafsel (+ extra ter decoratie)
1,5 tl. koekkruiden

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop de boter met de suiker romig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor steeds goed.
Voeg nu beetje bij beetje de cakemeel en koekkruiden toe.
Mix er daarna het amandelschaafstel doorheen.
Roer met een lepel of spatel de kruidnoten doorheen en schep het beslag in een ingevet cakeblik.
Verdeel als laatst wat extra pepernoten en amandelschaafstel over de bovenkant van de cake en bak de cake in 65 min. gaar.

One thought on “Kruidnotencake met amandel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *