Kaneelbrood

kaneelbrood recept

Als er iets met kaneel in de oven staat vind ik het huis altijd zo gezellig ruiken! Zo’n heerlijk herfstig geurtje! Afgelopen week bakte ik eens geen gebak, koek, taart of iets dergelijks maar wel brood! Okee wel zoet brood maar toch 😉

kaneelbrood recept

Het zo makkelijk om te maken maar smaakt super lekker en die geur… hmmm!

kaneelbrood recept

Scheur een stukje van het brood en eet het uit de hand maar het smaakt ook lekker met wat boter en een extra laagje suiker (oei oei die calorieën!)

kaneelbrood recept

kaneelbrood recept

Wat heb je nodig?
½ pak broodmix voor wit brood (koopmans)
10 gr. boter
140 ml. lauw water
50 gr. licht bruine basterdsuiker
1 tl. kaneel
1 losgeklopt ei
(eventueel een bakblik van ca. 15 cm doorsnee.)

Bereid het brooddeeg zoals aangegeven staat op de verpakking (maar dan van alles de helft van de aangegeven hoeveelheid).
Meg de suiker met kaneel.
Als het brood gerezen is kun je het uit elkaar trekken zoals op de verpakking staat.
Snij het deeg daarna in ca. 6 repen en besmeer de repen met het ei.
Strooi er een dikke laag suiker-kaneel mengsel overheen en rol het reepje op.
Leg alle rolletjes tegen elkaar in het bakblik en bak het brood 20 min. op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *