Appel bites.

Als je mij vraagt wat er bij de herfst hoort roep ik meteen kaarsjes, bladeren en appelgebak! Heerlijk die geur door je huis en die smaak… hmmm!

appel bites

appel bites

Ik bakte een keer geen standaard appeltaart maar maakte kleine bladerdeeghapjes gevuld met een lekker appelmengsel, super lekker en makkelijk uit de hand te eten, klein nadeel is wel dat je ze wegwerkt als chips en binnen no-time een hele schaal leeg hebt.

 

34

Voor ca. 20 appelbites
2 goudrenetten
20 plakken bladerdeeg
1 ei
½ tl. kaneel
2 el. suiker (+een beetje extra)
(2 ronde uitstekers)

Steek uit ieder plakje bladerdeeg 2 cirkels (je maakt het jezelf makkelijk door ze iets van maat te laten verschillen).
Snij de appel in stukjes en meng hier de kaneel en 2 el. suiker doorheen.
Leg op de helft van de cirkels (de kleinste) een lepel van het appelmengsel.
Leg over de appelhoopjes de andere bladerdeeg rondjes en duw ze aan de randen goed vast met een vork.
Klop het ei los en bestrijk hier de bladerdeegpakketjes mee en strooi er een beetje suiker overheen.
Bak de appelbites 20 min. op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *