Salted caramel peanut cake

gezoute karamel pinda taart

Zo niet handig: een weekendje weg gaan en door de mega to-do lijst vergeten om je blog voor het weekend in te plannen! Bij deze beloof ik echt aan mijn planning te gaan werken (maar tsja niet echt mijn sterkste kant zullen we maar zeggen) en dus zit ik  op maandag ochtend nog even snel het recept van afgelopen weekend te typen.

gezoute karamel pinda taart

Alweer een tijdje geleden maakte in een salted caramel peanut cake.
Een hele mond vol maar super lekker! Een soort snickers in taartvorm zeg maar.

gezoute karamel pinda taart

Net als de meeste taarten is het maken ervan eigenlijk best snel gedaan alleen zit er nogal wat wacht tijd in, zo duurt het altijd even voor de karamel goed is en het kost natuurlijk ook wat tijd voor alle lagen cake gebakken zijn.

gezoute karamel pinda taart

Voor een taart van 20 cm doorsnee:
300 gr. bloem
24 gr. bakpoeder
60 gr. cacao
3 eieren
360 ml. melk
½ tl. vanille essence
120 gr. zachte boter
420 gr. suiker
snufje zout
150 gr. gehakte gezouten pinda’s
1 blikje dulce de leche
400 ml. slagroom
400 gr. pure chocola
bakblik van 20 cm doorsnee

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de bloem, bakpoeder, cacao, suiker, zout en boter doorelkaar.
Voeg de eieren en vanille toe en daarna beetje bij beetje de melk tot er een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 3 delen en bak ieder deel 25 min.
Laat alle delen vervolgens helemaal afkoelen.
Maak geklopte ganache door de helft van de chocola met de helft van de slagroom te smelten en dit goed koud te laten worden in de koelkast. Als het mengsel goed koud is kan je het op gaan kloppen.
Pak 1 laag cake en smeer daar de helft van de dulce de leche overheen, strooi er vervolgens wat pinda’s over en smeer of spuit er een laagje geklopte ganache overheen leg de volgende laag cake erop.
Smeer op deze laag de andere helft van de dulce de leche en strooi ook hier weer pinda’s overheen waarna er week een laagje geklopte ganache overheen kan. Sluit alles af met de laatste laag cake.
Smelt de chocola samen met de slagroom tot alle chocola goed is opgelost en giet dit mengsel over de taart.
Versier de taart eventueel met een lekker strooisel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *