Chocolate chip karamel tulbandjes

chocolate chip karamel tulbandjes

Toen ik vorige week bij de Albert Heijn liep botste ik haast tegen een groot rek vol met allerlei spullen van heel holland bakt, alles was mooi maar niet alles vond ik echt nodig zoals de bloem bijvoorbeeld, die koop ik toch net zo makkelijk van een ander willekeurig merk maar wat ik wel erg leuk vond waren de bakhulpjes. Mooie gardes en spatels maar ook hele mooie bakblikken! Ik was meteen verliefd op een prachtige tulbandvorm maar aangezien ik iets aan dat gat in mijn hand probeer te doen heb ik deze laten liggen (en tja, ik heb al 2 andere tulband vormen en wie heeft er nu nog meer nodig?!) wat ik niet kon laten liggen was een bakblik met 8 mini tulbandjes. Zo schattig en zo een had ik nog niet! Okee, echt nodig was ie ook niet maar wel mooi, ik had h’m nog niet en hij was een stuk goedkoper als de grote tulbandvorm.

chocolate chip karamel tulbandjes

Nu is een bakblik leuk maar er moet natuurlijk wel iets in en dus pakte ik een pak mix uit de kast en een doosje chocolade stukjes (ook van de heel holland bakt lijn) en ging aan de slag.

Voor ca 16 mini tulbandjes
1 pak mix voor karamel cake (Duncan Hines)
80 ml olie
240 ml water
3 eieren
175 gr. bakvaste chocolade stukjes
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het bakblik in.
Maak het beslag zoals aangegeven op de verpakking.
Roer er op het laatst de chocolade stukjes doorheen.
Vul ieder tulbandje voor 2/3 met beslag en bak ze in 15 min. gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *