Getest: Betty Crocker Strawberry cakemix

aardbeientaart

De bestelling die ik laatst plaatste bij usfoodz hebben jullie al voorbij zien komen, een ding waar ik erg benieuwd naar was was de strawberry cake mix.

aardbeientaart

In Nederland ben ik nog nooit een pak mix voor aardbeiencake tegengekomen en dus was ik ook heel erg benieuwd naar de smaak. Wat ik ervan vind lees je hieronder!

aardbeientaart

Als eerste viel me op dat deze cake niet met boter gemaakt word maar met olie en dat de mix er gewoon wit uitziet, zou dat wel wat worden was mijn eerste reactie.
Ik volgde de instructies op de pak op wat nog best grappig was want staat hier alleen een aangepaste baktijd voor hete-lucht, gas of elektrische oven, in Amerika wisselt het ook nog per soort bakpan (wel of niet antiaanbak) en hoe hoog je woont!
De instructies waren eenvoudig en zodra de olie en water bij de mix kwam kleurde deze prachtig roze.

Hup cake in de oven en afwachten maar…
Ik heb wel het een en ander aangepast van de pak of ik heb de pak niet goed begrepen maar hoe ik de cake gemaakt heb zal ik hieronder nog neerzetten.
De cake kwam prachtig de oven uit en toen besloot ik best al een stukje te kunnen proven voordat ie was afgekoeld: niet doen! Gatsie darrie alsof je warme aardbeien eet, heel erg bah!
Nadat ik toch maar gewacht had heb ik de rest van de taart in elkaar gezet en weer een poging gewaagd en ja hoor nu was ie erg lekker! (en ja wie eet er nu warme aardbeien? Niemand en dus had ik beter moeten weten met mijn warme cake)

aardbeientaart

Al met al vind ik de mix helemaal niet verkeerd en zeker leuk om eens af te wisselen met de standaard vanille of chocolade cake, klein minpuntje: de cake is zo ontzettend zacht van structuur dat zodra je er iets overheen smeert de cake afbreekt, niks netjes en strak afsmeren dus want dan sloop je de complete cake!

Hoe ik de cake heb gemaakt:

Wat heb je nodig?
Pak Betty Crocker strawberry cake mix + aangegeven ingrediënten
200 gr. boter
1 pot fluff
200 gr. poedersuiker
2 tl. vanille essence
ronde bakpan van 15 cm doorsnee

Maak de cake zoals op de verpakking staat aangegeven.
Verdeel het beslag in 3 delen en bak ieder deel 20 min op 175 graden.
Laat de cake afkoelen en snij de bovenkant recht af.
Mix de boter, fluff, vanille en poedersuiker tot een luchtige crème en smeer een dun laagje tussen de cakelagen.
Gebruid de rest van de crème om de kaart mee af te smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *