Vanille aardbei taart met witte chocolade.

recept vanille aardbei taart

Tussen al het winters gebak wat je nu overal tegenkomt (en wat natuurlijk ook super lekker is) vond ik het tijd worden voor een klein beetje zomer.

recept vanille aardbei taart

In de winter eet ik altijd meer gebak met chocola en kruiden maar zo nu en dan is een stukje zomer op je bord toch ook wel erg lekker en voor die momenten heb ik dit fruitige taartje gemaakt.

recept vanille aardbei taart

Een fruitige taart van vanillecake, aardbeien en een luchtige witte chocoladecrème. Klinkt best goed toch?

Wat heb je nodig voor een taart van 15 cm doorsnede?
240 gr. bloem
280 gr. suiker
16 gr. bakpoeder
snufje zout
80 gr. boter
240 ml. melk
2 eieren
0,5 tl. vanille essence
aardbeien ter decoratie

Mix de bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter en eieren door elkaar.
Mix er de melk en de vanille beetje bij beetje doorheen tot er een glad beslag ontstaat.
Verdeel het beslag in 3 delen en bak ieder deel 20 min. op 175 graden.

De aardbeien vulling.
225 gr. aardbeien
3 blaadjes gelatine
1 el. suiker

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
Pureer ondertussen de aardbeien en giet dit in een pannetje.
Voeg de suiker toe en verwarm de aardbeienpuree.
Haal de gelatine blaadjes uit het water en voeg deze toe aan de warme aardbeienpuree.
Roer het goed door tot alle gelatine is opgelost en giet mengsel in een met vershoudfolie bekleed bakblik van 15 cm doodsnede.
Zet het blik in de koelkast en laat het helemaal afkoelen.

De witte chocoladecrème.
600 ml. slagroom
300 gr. witte chocolade

Verwarm de chocola samen met de slagroom totdat de chocola volledig is opgelost.
Laat het mengsel goed koud worden in de koelkast (of vriezer maar vergeet dan niet regelmatig te roeren) en klop het op tot een luchtig slagroom achtig mengsel.

Neem een plak cake en smeer hier een dun laagje chocoladecrème op (bij wijze van lijm) en leg hier de aardbeienvulling op.
Smeer hier weer een dun (weer als plaklaagje) chocoladecrème op en daarna de volgende cake laag.
Smeer hier een dikkere laag chocoladecrème op en eindig met de laatste cake laag.

Smeer nu de hele cake in met de rest van de chocoladecrème en versier de bovenkant van de cake met aardbeien.

2 thoughts on “Vanille aardbei taart met witte chocolade.”

  1. Hoi hoi,
    Ik heb deze taart uitgeprobeerd en de eerste keer mislukte de wittechocoladecreme. Toen heb ik m de volgende dag nog eens geprobeerd en het ging weer fout… uiteindelijk heb ik er maar wat anders van gemaakt maar nu wil ik heel graag weten of er iets is dat fout kan gaan of wat ik fout doe. (Ik heb het recept precies gevolgd) alvast. Bedankt

    1. Hoi Femke,

      Heel eerlijk kan er maar weinig fout gaan met deze crème, als ik weet wat er er uiteindelijk niet goed was (te dun, te dik?) dan is het makkelijker om te weten wat er fout ging maar aangezien ik niet meer heel actief ben op dit blog kan je, als je sneller antwoord wilt, beter even een mailtje sturen naar info@schepjesuiker.nl.

      Een paar dingen die ik zo kan bedenken:

      De mousse is te dun: zorg dat het mengsel echt goed koud is, bij voorkeur een nacht in de koelkast. Bij hoge (buiten/kamer) temperaturen kan het ook helpen wat extra chocolade toe te voegen.
      Te dik: te veel chocola gebruikt?
      Klonterig tijdens het smelten: probeer eens om het mengsel au bain marie te smelten, dan verbrand de chocola minder snel en lost het beter op.

      Hopelijk heb ik je hier al iets mee geholpen.

      Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *