Gingerbread mannetjes

koek mannetjes

Wat vind ik ze schattig, deze gingerbread mannetjes! Als ik ergens gingerbread mannetjes zie moet ik altijd meteen denken aan de gingerbread man van de film Shrek, ”Oh no, not my buttons!” . Daarom heb ik deze mannetjes ook maar meteen hele mooie knoopjes gegeven vol met glitter. (Okee, misschien wel een tikje vrouwelijk met dat roze maar een echte man kan roze hebben!)

koek mannetjes

Misschien hebben de glitters er ook wel iets mee te maken dat ik gewoon helemaal blij word van mooie glitterende dingen en als ik glitter kan gebruiken dan doe ik dat natuurlijk!

koek mannetjes

Voor de mannetjes heb ik een heerlijk gingerbread recept gebruikt met honing, inderdaad honing. Bereid je dus voor op een ietwat plakkerige bedoeling maar na het bakken proef je de honing heerlijk door de kruiden heen, om te smullen!

koek mannetjesZo mooi, die glitter!

Voor ca. 15 mannetjes van 12 cm
60 gr. suiker
265 gr. bloem
1 tl. baksoda
½ tl. zout
1 tl. gember
1 tl. kaneel
¼ tl. kruidnagel
225 gr. boter
60 ml. honing

Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar en kneed er met je handen de boter doorheen totdat een beetje zanderig word.
Kneed er nu de honing doorheen (en ja, dit is het plakkerige gedeelte).
Laat het deeg nu voor minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Strooi nu wat bloem over je werkblad en rol het deeg uit.
Steek de koekjes uit en bak ze in 12 min. goudbruin.

koek mannetjes

Om de koekjes te decoreren heb ik de mix voor royal icing van de cook & co gebruikt.

Enjoy!

One thought on “Gingerbread mannetjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *